Διεθνή

EE: Αγοράζει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Moderna

EE: Αγοράζει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων της Moderna
Οι δόσεις θα παραδοθούν το 2022
Σχετικά Άρθρα

Την αγορά άλλων 150 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε η ΕΕ.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να κάνει χρήση της δυνατότητάς της βάσει της συμφωνίας προμήθειας με τη φαρμακοβιομηχανία Moderna που επιτρέπει στο μπλοκ να παραγγείλει 150 εκατ. πρόσθετα εμβόλια κατά της COVID-19.
Σε ανακοίνωση της η Κομισιόν αναφέρει ότι οι δόσεις θα παραδοθούν την επόμενη χρονιά.
Η αναθεωρημένη σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα αγοράς εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές του ιού, καθώς και εμβόλια για παιδιατρική χρήση και αναμνηστικά εμβόλια.
Χάρη στην καθιερωμένη συνεργασία με την εταιρεία, η σύμβαση εγγυάται επίσης την έγκαιρη παράδοση από το τρίτο τρίμηνο του 2021 έως το τέλος του 2022 και τη δυνατότητα προσαρμογής της στις ανάγκες κάθε κράτους μέλους ανάλογα με την επιδημιολογική τους κατάσταση.
Τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα να μεταπωλούν ή να χορηγούν δόσεις σε χώρες που έχουν ανάγκη εκτός της ΕΕ ή μέσω της διευκόλυνσης COVAX, συμβάλλοντας σε μια παγκόσμια και δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Εξασφαλίζουμε 150 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων.
Και εξασφαλίζουμε ένα συμβόλαιο για την ευελιξία που χρειαζόμαστε για να αποκτήσουμε μια νέα γενιά προσαρμοσμένων εμβολίων COVID-19, τα οποία είναι αποτελεσματικά έναντι παραλλαγών.
Αυτό θα μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τους πολίτες από νέες παραλλαγές του ιού» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Η σύμβαση με τη Moderna βασίζεται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που θα διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση σε έως και 4,4 δισεκατομμύρια δόσεις, αφού όλα τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης