Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στην εξαγορά της ΑΧΑ Μαλαισίας προχώρησε η Generali έναντι 140 εκ. ευρώ

tags :
Στην εξαγορά της ΑΧΑ Μαλαισίας προχώρησε η Generali έναντι 140 εκ. ευρώ
Η πώληση αυτή καθιστά την Generali τη νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία
Μετά την ΑΧΑ Ελλάδας η Generali προχώρησε στην εξαγορά της ΑΧΑ Μαλαισίας , έναντι τιμήματος 140 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει οτι η Generali θα αποκτήση το 53% της AXA Affin General Insurance Berhad (49,99% από την AXA και 3% από την Affin και μικρομετόχους) και το 70% της AXA Affin Life Insurance Berhad (49% από την AXA και 21% από την Affin), αντίστοιχα.
Η πώληση αυτή καθιστά την Generali τη νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία, ενώ θα ο ιταλικός όμιλος θα έχει πλέον παρουσία και στον κλάδο ζωής, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική της για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε αγορές υψηλού δυναμικού. Επιπλέον, θα συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Affin Bank για την πώληση συμβατικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής μέσω bancassurance.
Η Affin Bank, ιδρύθηκε το 1975 και είναι η δέκατη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με περισσότερα από 110 καταστήματα που απευθύνονται τόσο σε πελάτες λιανικής, όσο και σε εταιρικούς πελάτες.
H Generali υπέβαλε επίσης αίτηση στην τοπική ρυθμιστική αρχή για την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών της MPI Generali Insurans Berhad (MPI Generali) από την Multi-Purpose Capital Holdings Berhad (MPHB Capital).
Όπως προβλέπεται στους όρους της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις μετοχές της στην AAGI και την AALI έναντι 140 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό της συναλλαγής να ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ. Η νέα αυτή συμφωνία ενισχύει της δραστηριότητες της Generali στη Μαλαισία, καθώς πλέον θα λειτουργεί μέσω δύο εταιριών, μία στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων και μία στον κλάδο ζωής. Όσον αφορά τον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η Generali σκοπεύει να συγχωνεύσει τις δραστηριότητές της MPI Generali και της AXA Affin General Insurance, ενώ με τη νέα αυτή συμφωνία η Generali θα κατέχει το 70% και στις δύο εταιρίες, οι οποίες θα λειτουργούν επίσημα με το όνομα Generali.
Η Affin Bank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%.
Οι συναλλαγές υπόκεινται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο 2022.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης