Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Χαμός με την απόφαση Erdogan για τη... μουσική

Τουρκία: Χαμός με την απόφαση Erdogan για τη... μουσική
«Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλο νυχτιάτικα», είπε ο Erdogan

Χαμός στην Τουρκία μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου, Erdogan να απαγορεύσει τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης ως μέτρο κατά του κορωνοϊού.
«Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλο νυχτιάτικα», είπε ο Erdogan στο υπουργικό συμβούλιο, παραθέτοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλων περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουλίου μετά τη χαλάρωση που είχε προηγηθεί στα τέλη Μάϊου.
Όπως ήταν λογικό η δήλωση Erdogan προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς συνέπεσε και με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21/6) με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες των social media να εκφράζουν την αντίθεση τους με το #KusuraBakıyoruz.
Καλλιτέχνες, πολίτες, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι αυτό του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  «Εμείς το λέμε εξ’ αρχής ότι αυτές οι απαγορεύσεις έχουν ιδεολογικό φορτίο», σχολίασε ο ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
«Αν μιλάς Erdogan για ενόχληση, μάθε τότε ότι η χώρα είναι ενοχλημένη μαζί σου.
Τι θα κάνεις γι’ αυτό;», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης