Face to Face

O Μάκης Γιαννίκογλου στο BN Sports: «O αθλητισμός δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, αλλά να κάνουμε πιο ασφαλή την κοινωνία!»

O Μάκης Γιαννίκογλου στο BN Sports: «O αθλητισμός δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, αλλά να κάνουμε πιο ασφαλή την κοινωνία!»
O Μάκης Γιαννίκογλου μίλησε αποκλειστικά στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και το BN Sports για το συγκηνιτικό μήνυμα που πέρασε μέσω της ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram!
Ο Μακης Γιαννίκογλου στα 28 του χρόνια έχει περάσει από αρκετές ομαδες υπερασπιζόμενος την εστία τους. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ξάνθης επαιξε στην Κύπρο στην Ομόνοια και την ΑΛΚΗ Λαρνακας, πέρασε από τον Ηρακλή και τον ΠΑΣ Γιάννενα πριν πάει στην ΑΕΚ και επιστρέψει στον ΠΑΣ. Τώρα αγωνίζεται στη Λιθουανία ωστόσο  καμμία από αυτές τις μεταγραφές δεν έκανε τόσο αίσθηση όσο μια φωτογραφία

Συγκεκριμένα στο τέλος της αναμέτρησης της Σουντούβα απέναντι στην Νταϊνάβα, αποχώρησε απ' το γήπεδο φορώντας ένα μπλουζάκι, το οποίο έγραφε «Β. Γιακουμάκη, Ε. Τοπαλούδη, Δήμητρα, Κάρολαϊν, καλό ταξίδι και συγγνώμη».

Ο Μάκης Γιαννικογλου  ανέβασε τη φωτογραφία  στα social media του γράφοντας παρόμοιο μήνυμα: «Β.Γιακουμακης, Ε.Τοπαλουδη, Δήμητρα, Καρολαϊν, καλό ταξίδι και συγγνώμη από όλους εμάς που αποτελούμε αυτή την κοινωνία!»

Τον βρήκα στο γήπεδο μόλις είχε τελειώσει το ματς Κυπέλλου το απόγευμα της Τρίτης, και δεχτηκε να μου μιλήσει αν και αρχικα οπως μου είπε, είχε πάρει απόφαση να μην τοποθετηθεί
 
Η κίνηση σου ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο. Πως προέκυψε; 
«Ήταν κάτι που βγήκε από μέσα μου. Πιστεύω πως το συναίσθημα της συγγνώμης πρέπει να βγαίνει αληθινά από τη ψυχή μας.  Η κοινωνία μας οφειλει να κοιτάζει προς το συνάνθρωπο χωρίς να βλέπει το φύλλο, το χρωμα, την ηλικία ή την κοινωνική θέση και ο αθλητισμός δεν μπορεί να κοιτάζει αμέτοχος.»
 
Ξέρεις παντως πως έγινε viral και συζητήθηκε πολύ. Το περίμενες; 
«Ειλικρινά Χρήστο, θα σου πω κάτι: αν συνειδητοποιούσα πως θα σήκωνε τέτοια και τόση κουβέντα  ίσως να μην την έκανα. Ωστόσο τώρα εκ των υστέρων καταλαβαίνω πως έπρεπε τελικά να γίνει. Δεν θα ήθελα να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα αν μου επιτρέπεις. Έχω να προσθέσω μόνο πως καλό είναι να καταλάβουμε όλοι πως οφείλουμε, ο καθένας από το δικό του πόστο, να προσπαθούμε ώστε να γίνει  καλύτερη και πιο ασφαλής α αυτή η κοινωνία. Όσο μπορούμε πρέπει να παλεύουμε και να μην αδιαφορούμε» 

Πες μου και για την επιλογή σου να πας στη Λιθουανία. Είσαι ικανοποιημένος εως τώρα;
«Μέχρι στιγμής ναι, ήταν κάτι πολύ σημαντικό γιατί υπάρχουν και αγώνες στην Ευρώπη και ταυτόχρονα διεκδικούμε και το πρωτάθλημα. Είναι ένα σύλλογος πολύ οργανωμένος»

Σκέφτεσαι την περίπτωση επιστροφής σου;
«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό ακόμα, χωρίς να αποκλείω ποτέ τίποτα ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ». 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης