Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου
Η προς αξιοποίηση Ζώνη ΙΙΙ βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική τοποθεσία και σε κοντινή απόσταση από σημαντικά τοπόσημα
Σχετικά Άρθρα

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό κρίνεται το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης της ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου.
Αν και οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστοί, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν «σοβαρές προτάσεις», μετά την αξιολόγηση των οποίων θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τη μακροχρόνια παραχώρηση και εκμετάλλευση ενός ακινήτου που θεωρείται «φιλέτο» στην «εκκολαπτόμενη» Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν πάντως αναμενόμενο δεδομένης της δυναμικής της περιοχής, η οποία και σε προηγούμενες απόπειρες αξιοποίησης - παρότι δεν προχώρησαν- είχε προσελκύσει ισχυρούς παίκτες της εγχώριας κατασκευαστικής αγοράς και όχι μόνο.
Η προς αξιοποίηση Ζώνη ΙΙΙ βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική τοποθεσία και σε κοντινή απόσταση από σημαντικά τοπόσημα που έχει αποκτήσει ήδη η περιοχή όπως το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αλλά και των έργων ανάπλασης που «τρέχουν» πλέον πυρετωδώς σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων -από το ΣΕΦ μέχρι το Ελληνικό- και υπόσχονται να αναμορφώσουν πλήρως τη μητροπολιτική παραλιακή ζώνη τα επόμενα χρόνια.
Η Ζώνη ΙΙΙ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κλειστό Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do -ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κτίρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004- την Πλατεία Νερού -γνωστή για τη φιλοξενία συναυλιακών εκδηλώσεων- την Εσπλανάδα που αποτελεί το σημείο σύνδεσης του αστικού ιστού με τη θάλασσα και το Γυάλινο Κτήριο, με απεριόριστη θέα προς τον Φαληρικό Όρμο. Επιπλέον, το ακίνητο διαθέτει υπαίθριους χώρους στάθμευσης για πάνω από 1.000 οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης