Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πως εκτέθηκε η κυβέρνηση στα Γλυκά Νερά - Εχθρούς σε κοινοβουλευτική ομάδα και Μαξίμου ο Χρυσοχοΐδης

Πως εκτέθηκε η κυβέρνηση στα Γλυκά Νερά - Εχθρούς σε κοινοβουλευτική ομάδα και Μαξίμου ο Χρυσοχοΐδης
Eκτεθειμένη για άλλη μία φορά άφησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την υπόθεση του «βασανισμού» ενός γεωργιανού υπόπτου
Σχετικά Άρθρα

Eκτεθειμένη για άλλη μία φορά άφησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την υπόθεση του «βασανισμού» ενός γεωργιανού υπόπτου για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του γεωργιανού η ΕΛ.ΑΣ προσπαθούσε εδώ και μέρες, πιέζοντάς τον ασφυκτικά ώστε να παραδεχτεί ότι αυτός ήταν ο θύτης του στυγερού εγκλήματος.

Βιάστηκε η ΕΛ.ΑΣ για να εμφανίσει «επιτυχία»

Εάν ευσταθεί η καταγγελία του γεωργιανού, τότε είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προκειμένου να εμφανίσει με το ζόρι μία επιτυχία κάτω από την αφόρητη πίεση της κοινωνίας να διαλευκανθεί το έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν.
Επίσης, γίνεται κατανοητό ότι οι εκ των υστέρων ισχυρισμοί της ΕΛ.ΑΣ ότι γνώριζαν εξαρχής ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογία δράστης, ήταν ένοχος πέφτουν στο κενό και αφήνουν εκτεθειμένη την ΕΛ.ΑΣ.
Για το ζήτημα ρωτήθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και χωρίς, όμως, να διαψεύσει την είδηση τόνισε ότι είναι ζήτημα έρευνας της ΕΛ.ΑΣ.
Η στάση της θεωρήθηκε ένα έμμεσο «άδειασμα» στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να ενημερωθεί ακριβέστερα για το τι έχει γίνει και ποιες ήταν οι ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.
Πάντως, στελέχη έλεγαν ότι η όποια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ με την διαλεύκανση της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά επισκιάστηκε από την περίπτωση του γεωργιανού.

Μικρές και μεγάλες «γκάφες» του Προ.Πο

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα στον τάκο αρκετές φορές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ταρακούνησε συθέμελα την κυβερνητική ισορροπία.
Αν αναλογιστούμε ότι τα περιστατικά της πλατείας της Νέας Σμύρνης προήλθαν από μία αστυνομική αυθαιρεσία, αν θυμηθούμε την αστυνομική συνοδεία που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ για τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, αν συνοψίσουμε την εγκληματικότητα και την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος το τελευταίο διάστημα – με αποκορύφωμα τη δολοφονία Καραιβάζ-, τότε ο κ. Χρυσοχοίδης δεν πρέπει να αισθάνεται «πετυχημένος».
Και βέβαια, πολλά άλλα μικρότερα περιστατικά που στιγμάτισαν συνολικά την κυβέρνηση, όπως η σύλληψη και πολυήμερη κράτηση του 14χρονου μαθητή που συμμετείχε στο μαθητικό συλλαλητήριο και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά ενώ η ΕΛ.ΑΣ τον παρακολουθούσε μέχρι να βγει το ένταλμα σύλληψης αλλά και άστοχες δηλώσεις όπως αυτή που είπε ότι τιμάει τους αγώνες του ΚΚΕ (!) και το χαρακτηρισμό ως εθνικισμό την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια…

«Εχθρούς» σε Μαξίμου και Κ.Ο ο Χρυσοχοίδης

Οι πληροφορίες μας, μάλιστα, τον φέρνουν να έχει δημιουργήσει σκληρούς επικριτές μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι οποίοι τονίζουν ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως «ιερό τοτέμ» της δημόσιας τάξης επειδή συνέβαλε κάποτε –με τη βοήθεια των ξένων υπηρεσιών- στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.
Επίσης, εκτός από τους γαλάζιους βουλευτές, έχει δημιουργήσει και ένα κύκλο μη συμπαθούντων μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο εκφραστή τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Μουρμούρες και για τον ποινικό κώδικα

Τέλος, να τονίσουμε ότι επ’ αφορμή και του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και του βιασμού στα Πετράλωνα αποτελεί πλέον απαίτηση βουλευτών της ΝΔ η αυστηροποίηση του πλαισίου στις ποινές για τα εγκλήματα κατά ζωής.
Στο χθεσινό briefing μπορεί η κ. Πελώνη να τόνισε ότι επίκειται αυστηροποίηση, ωστόσο, υπήρχε έκρηξη στελεχών καθώς έχουν περάσει 2 χρόνια και ο νόμος Παρασκευόπουλου- που τόσο συχνά τον επικαλούνται τα στελέχη- δεν έχει αλλάξει από την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης.
«Πλέον η μπάλα, έχει πάει σε μας» ομολογούν.
Πάντως, στο υπουργικό συμβούλιο, ένα από τα θέματα θα είναι και η αυστηροποίηση του ποινικού κώδικά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης