Basket Talk

Suns- Clippers 104-103: Ayton στο alley oop και… 2-0 το Phoenix!

Suns- Clippers 104-103: Ayton στο alley oop και… 2-0 το Phoenix!

Ένα παιχνίδι με μικρές διαφορές και μεγάλα σουτ, έληξε με νικητές τους Suns μετά το εκπληκτικό alley oop του Deandre Ayton και προχωρούν με «διπλό» προβάδισμα στους τελικούς.

Οι Suns είχαν για ακόμη μία φορά «καθηλωμένο» τον Chris Paul λόγω καραντίνας, είδαν τον Devin Booker να παίζει για περίπου 2 περιόδους με κάταγμα στην μύτη μετά την σύγκρουση με τον Beverley, αλλά η κόρνα της λήξης του «έχρισε» νικητές. Ήταν το δεύτερο επιτυχημένο Game σε ισάριθμες αναμετρήσεις στους τελικούς της Δύσης, με τους Clippers να βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση.

Η εξέλιξη του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να προχωρούν πολύ κοντά στο σκορ και καμία δεν μπόρεσε να πάρει το…μαξιλαράκι της διψήφιας διαφοράς. Τα σκληρά plays που κλήθηκαν αμφότεροι να χρησιμοποιήσουν για να υπερασπιστούν τα καλάθια τους, είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του αστέρα των Suns, Devin Booker. Έπειτα από σύγκρουση με τον Beverley στο 3ο δωδεκάλεπτο, «αποκόμισε» ένα κάταγμα στην μύτη και 2 ράμματα, ωστόσο συνέχισε κανονικά να αγωνίζεται.

Το παιχνίδι του δεν ήταν ανάλογο με εκείνο του Game1 και του triple double. «Μίλησε», όμως, την κατάλληλη, στιγμή και όταν το σκορ βρισκόταν στο 100-101 για τους Clippers. Δύο δύσκολα σουτ από εκείνον και τον Paul George και δύο χαμένες βολές του τελευταίου, έφεραν την συνθήκη του 102-103 με τη μπάλα στα χέρια του Crowder για την επαναφορά.

Ο Crowder υψώνει προς το καλάθι, ο Booker κάνει ένα έξυπνο σκριν στον Zubac και ο Ayton με το εξαιρετικό του alley oop θα υπογράψει την ιστορία του δεύτερου τελικού. Κορυφαίος για τους Suns ήταν Payne με 29 πόντους και 9 ασίστ, με τον Deandre να ολοκληρώνει με double-double (24π., 14ριμπάουντ) και τον Booker να μένει στους 20π.

Για την ομάδα του Λος Άντζελες δεν υπάρχει ερωτηματικό. Ο George έκανε όσα μπορούσε με 26 πόντους, έχοντας στο…πλευρό του Jackson (19π.) και Zubac (14π., 11 ριμπάουντ).

Η σειρά μεταφέρεται στο «σπίτι» των Clippers με το προβάδισμα και την ψυχολογία να είναι σαφώς με το μέρος του Phoenix.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης