Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

O Σταυρός του Θανάτου θα χτυπήσει το Bitcoin, τα 20.000 δολάρια «βλέπουν» οι αναλυτές - Ξεφορτώνουν οι θεσμικοί

O Σταυρός του Θανάτου θα χτυπήσει το Bitcoin, τα 20.000 δολάρια «βλέπουν» οι αναλυτές - Ξεφορτώνουν οι θεσμικοί
Έρχεται νέος χειμώνα για την αγορά κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα τόσο για το Bitcoin όσο και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με βάση την τεχνική ανάλυση.
Σύμφωνα με πλειάδα αναλυτών, θα τα χτυπήσει ο «σταυρός του θανάτου».
Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος των 50 ημερών αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το εν λόγω τεχνικό σημείο, σημαίνει πως το Bitcoin θα «πέσει» στα 20.000 δολ.
«Οι κερδοσκοπικές αναφορές δείχνουν ότι το bitcoin θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί στα 20.000 δολ. λόγω του death cross», έγραψε ο Stephen Kelso, επικεφαλής αγορών της χρηματιστηριακής εταιρείας ITI Capital.
Σημειώνεται πως πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει την κάμψη του βάσει του εν λόγω μοτίβου, ωστόσο υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο σχηματισμός αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι τόσο πτωτικός, δεδομένου ότι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών εξακολουθεί να αυξάνεται, σύμφωνα με τον Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Miller Tabak + Co.
Screen-Shot-2021-06-09-at-11.22.22-AM-1200x528.png
Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin ανέκαμπτε από την πτώση του κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 δολ. ανά νόμισμα, στα 34.000 δολ. 

Ξεφορτώνουν οι θεσμικοί

Στο μεταξύ, τη χειρότερη απόδοσή του σε επίπεδο τριμήνου από τις αρχές του 2018 καταγράφει το Bitcoin.
Μάλιστα, το τρέχον τρίμηνο είναι το δεύτερο χειρότερο από το 2014.
Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Scew, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημειώνει πτώση 46% τις τελευταίες 120 ημέρες, με την αξία του να έχει μειωθεί πάνω από 50% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του τον Απρίλιο του 2021, οπότε έφτασε τα 64 δολ. ανά νόμισμα.
Τέτοια πτώση στην κεφαλαιοποίηση του ψηφιακού asset έχει να διαπιστωθεί από το 2019-αρχές 2020, με το Bitcoin τότε να κατρακυλά -21,5% το γ’ τρίμηνο του 2019, -13,6% το δ’ τρίμηνο του ίδιου έτους και -10,6% το α’ τρίμηνο του 2020.
#bitcoin up 10% year-to-date but on track for worst quarter since Q1 2018 pic.twitter.com/z3PpsAlIJK

 

Οι «μεγάλοι» ξεφορτώνουν, xάθηκαν 1,3 τρισεκ. δολ.

Σύμφωνα με το CoinShares, οι θεσμικοί επενδυτές συνεχίζουν να «ξεφορτώνουν» Bitcoin για έκτη συνεχή εβδομάδα, με τις εκροές να ξεπερνούν τα 89 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες επτά ημέρες. Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί πως, παρά την πτώση, στο Polkadot καταγράφηκαν εισροές 10 εκατομμυρίων δολαρίων και στο Ripple 800.000 δολ.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας επενδυτής καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο το 2021;
Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι αναλυτές, την ώρα που από την κορυφή του Μαΐου η αγορά κρυπτογράφησης έχει χάσει 1,3 τρισ.
Πράγματι, το νούμερο 1 κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το bitcoin ήταν στα πρόθυρα να διαγράψει τα ετήσια κέρδη του την Τρίτη, αφού έπεσε για λίγο κάτω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 30.000 δολαρίων.
Αν και αντέδρασε, το Bitcoin διατηρεί τα κέρδη από την αρχή του έτους γύρω στο 4%, μετά από άνοδο άνω του 100% τον Μάιο.
Ο Iqbal Gandham αντιπρόεδρος συναλλαγών στο Ledger δήλωσε ότι ήταν αναπόφευκτη η υποχώρηση του κρυπτονομίσματος, δεδομένης της ανόδου.
«Οποιαδήποτε κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που καταγράφει μια μετεωρική άνοδο με τον ίδιο τρόπο όπως έχουμε δει στα crypto αναμένεται να διορθώσει», έγραψε.
Η εντατική καταστολή της κρυπτογράφησης από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων εξόρυξης και εμπορίας, ενίσχυσε μόνο το κύμα της διόρθωσης.
Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι «τα θεμελιώδη των κρυπτονομισμάτων δεν έχουν αλλάξει».
im-357824_1.jpg
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης