πάμε euro

EURO 2020, Σουηδία-Πολωνία 3-2: Άρπαξαν την πρωτιά στις καθυστερήσεις οι Σουηδοί, ξύπνησε αργά ο Λεβαντόφσκι! (video)

EURO 2020, Σουηδία-Πολωνία 3-2: Άρπαξαν την πρωτιά στις καθυστερήσεις οι Σουηδοί, ξύπνησε αργά ο Λεβαντόφσκι! (video)

5ος όμιλος: Οι Έμιλ Φόρσμπεργκ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχαν από δύο γκολ στις χώρες του, όμως στο τέλος χαμογέλασαν οι Σουηδοί με τον Κλάεσον, οι οποίοι επικράτησαν με 3-2 επί των Πολωνών...

Σε ένα ματς με αρκετές καλές στιγμές, Σουηδία επικράτησε με 3-2 της Πολωνίας, η οποία γύρισε από το 2-0 χάρη στα δύο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως ο Κλάεσον συμπλήρωσε τα δύο του Φόρσμπεργκ και χάρισε την πρωτιά στην Σουηδία!

 



Το προβάδισμα η Σουηδία, τις ευκαιρίες η Πολωνία…

 

Η Σουηδία μπήκε πολύ δυναμικά και έπιασε στον «ύπνο» την Πολωνία στα πρώτα 86 δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, ο Έμιλ Φόρσμπεργκ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Σέζνι, πετυχαίνοντας το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του EURO.

Η απάντηση της Πολωνίας ήρθε στο 17ο λεπτό και μάλιστα, με τρελό τρόπο. Οι παίκτες του Σόουζα κέρδισαν κόρνερ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και ανενόχλητος όμως είδε τη μπάλα να σταματάει δύο φορές (!) στο οριζόντιο δοκάρι του Όλσεν.

Μάλιστα, δεν μας έχει συνηθίσει ο φορ της Μπάγερν Μονάχου σε τέτοιες χαμένες ευκαιρίες και σε μία στιγμή που, αν ισοφάριζε η Πολωνία, θα βλέπαμε άλλο ματς. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Βέβαια δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Οι Πολωνοί άγγιξαν και πάλι την ισοφάριση, όμως το δυνατό σουτ του Ζιελίνσκι, εξουδετερώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Ρόμπιν Όλσεν.

Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, με την Σουηδία να μην έχει πάρει επιθετικές προσπάθεια μετά το γκολ. Από την άλλη, η Πολωνία έχασε κλασσικές ευκαιρίες, δίχως αποτέλεσμα εν τέλει, με το σκορ να μένει το 1-0.

Τρελός ρυθμός και ανατροπή!

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά, με τον Ζιελίνσκι να βλέπει το σουτ του να περνάει δίπλα από την εστία του Όλσεν μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης.

Η απάντηση ήρθε στην αντεπίθεση της Σουηδίας, όπου ο Κουάισον είδε τον Σέζνι να αποκρούει το σουτ του και τον Φόρσμπεργκ να μην μπορεί να διπλασιάσει τα τέρματα της χώρας του στην επαναφορά.

Ο άσος της Λειψία, μπορεί να μην τα κατάφερε στο 49ο λεπτό, αλλά το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο νεοεισελθόντας Κουλουσέφσκι έφυγε στην αντεπίθεση, κουβάλησε τη μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και έστρωσε τη μπάλα στον συμπατριώτη του. Εκείνος, με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον Σέζνι για το 2-0.

Αυτό το γκολ, ξύπνησε και τους Πολωνούς, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αυτή τη φορά, να μην χάνει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του βγήκε επίσης στην αντεπίθεση, εκείνος έφερε τη μπάλα στο δεξί και με απίστευτη εκτέλεση, νίκησε τον Όλσεν για το 2-1.

Μπορεί να μην υπήρξαν τελικές προσπάθειες, όμως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατάφερε να βάλει «φωτιά» στο ματς. Στο 84ο λεπτό, ο Πολωνός φορ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και εκτέλεσε τον Σουηδό πορτιέρο για το 2-2.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει «ροντέο» στα τελευταία λεπτά. Η Πολωνία ήθελε ένα γκολ για να φέρει τα πάνω-κάτω. Αυτό το βρήκε στις καθυστερήσεις η Σουηδία, με τον Κλάεσον να εκμεταλλεύεται την δεύτερη ασίστ του Κουλουσέφσκι και με άψογο σουτ, νίκησε τον Σέζνι για το 3-2.



Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, το οποίο πρόσφερε στην Σουηδία την πρώτη θέση στον όμιλο και την Πολωνία εκτός EURO 2020 παρά την (αργοπωρημένη) αφύπνιση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

 



Βαθμολογία (5ος όμιλος):

1. Σουηδία 7 (4-2)
2. Ισπανία 5 (6-1)
3. Σλοβακία 3 (2-7)
4. Πολωνία 1 (4-6)

Νότης Χάλαρης

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης