Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Cenergy: Placement μεταξύ 2,40 -2,50 ευρώ - Mε μικρό discount η διάθεση 6% - 8% των μετοχών

Cenergy: Placement μεταξύ 2,40 -2,50 ευρώ - Mε μικρό discount η διάθεση 6% - 8% των μετοχών
O όμιλος Βιοχάλκο σχεδιάζει να διαθέσει το 6 - 8% των μετοχών της Cenergy με ένα μικρό discount
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα εύρος τιμών 2,40 -2,50 ευρώ αναμένεται να προχωρήσει τελικώς το placement των μετοχών της Cenergy, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές.
Συγκεκριμένα, όπως ήδη έχει αναφέρει το Bankingnews ο όμιλος Βιοχάλκο, σχεδιάζει να διαθέσει το 6 - 8% των μετοχών της Cenergy, με ένα μικρό discount έναντι της χρηματιστηριακής τιμής (2,605 ευρώ ήταν το χθεσινό κλείσιμο).
Σε μια περίοδο, όπου αυξάνονται τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης σε Ελλάδα και εξωτερικό και αναμένεται βελτίωση στον τομέα σωλήνων για αγωγούς (β’ εξάμηνο 2021), η υψηλή ανάπτυξη της Cenergy αποτελεί το κίνητρο της εισόδου ξένων επενδυτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, εντός του πρώτου τριμήνου η εισηγμένη πρόσθεσε περί τα 150 εκατ. ευρώ νέα έργα.
Η διάθεση των μετοχών της Cenergy πραγματοποιείται στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, μια αποτίμηση η οποία δεν είναι απαιτητική, σε σύγκριση με την άνοδο που έχει καταγραφεί σε μετοχές του κλάδου στις διεθνείς αγορές.
Η είσοδος των ξένων θεσμικών αυξάνει περαιτέρω την ελεύθερη διασπορά μετοχών καθώς στο μετοχολόγιο θα βρεθούν ξένοι θεσμικοί επενδυτές οι οποίοι έχουν στόχο να αποκομίσουν μεσομακρόθεσμα οφέλη από την υψηλή κερδοφορία της εταιρείας.
Πρόσφατα, η Cenergy ανακοίνωσε ένα μεγάλο συμβόλαιο καθώς το τμήμα σωλήνων της, η Σωληνουργεία Κορίνθου, σε συνεργασία με τη Snam, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας στον κόσμο, εκτελεί μια παραγγελία σωλήνων 440 χλμ. που αποτελούν τους πρώτους σωλήνες που κατασκευάστηκαν για δίκτυο υψηλής πίεσης μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που είναι πιστοποιημένοι και για την μεταφορά έως 100% υδρογόνου.
Στο α’ τρίμηνο του 2021, το ανεκτέλεστο παραγγελιών ανήλθε σε 650 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη της Cenergy διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 189%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης