Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη - Στην Ευελπίδων ο δράστης - Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη - Στην Ευελπίδων ο δράστης - Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες
Ο 37χρονος ιερέας είχε προαναγγείλει την πράξη του, δεν έχει σώας τας φρένας λέει ο δικηγόρος του
Σχετικά Άρθρα

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/4) στην Ευελπίδων οδηγήθηκε ο καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.
Σιωπηλός, χωρίς ράσα και φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι, έφθασε συνοδεία αστυνομικής δύναμης και πλέον θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Η μεταγωγή του καθυστέρησε καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Για το λόγο αυτό συνοδεία αστυνομικών είχε οδηγηθεί στο Δρομοκαϊτειο.
50b7f2c3d846540023fbd456ca3029cc_XL.jpg

Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες
Εκτός κινδύνου αν και με εγκαύματα κυρίως σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια είναι οι επτά Μητροπολίτες, οι οποίοι δέχθηκαν χθες Τετάρτη 23/6 το απόγευμα επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονο ιερέα, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της καθαίρεσης του από το Συνοδικό Δικαστήριο.
Την ίδια στιγμή, κανείς από τους Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Γουμενίσης, Κασανδρείας, Κηφισίας, Ζακύνθου και Γλυφάδας δεν υπέστη ανήκεστο βλάβη, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον αρχιμανδρίτη γραμματέα των συνοδικών δικαστηρίων, για τον αστυνομικό, φρουρό της Μονής και για δύο δικηγόρους, οι οποίοι και αυτοί τραυματίστηκαν από την επίθεση.
Ο δικηγόρος του 37χρονου ιερέα – δράστη υποστηρίζει ότι ο πελάτης του δεν έχει «σώας τας φρένας», ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ενώ εντύπωση προκαλεί η δήλωση του ότι ο εντολέας του είχε προαναγγείλει την επίθεση, αναφέροντας πως αν καθαιρεθεί δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα προχωρήσει σε πράξεις.
Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για να αποφανθεί για το θέμα άσκησης δίωξης εναντίον του.

Ιερώνυμος: Άλλο πράγμα η συγχώρεση άλλο η Δικαιοσύνη – Αποτροπιασμός Ιεράς Συνόδου

Τη θέση «άλλο πράγμα η συγχώρεση άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη» διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφερόμενος στην επίθεση με βιτριόλι που έγινε χθες το απόγευμα στη Μονή Πετράκη.
«Πρέπει να γίνει ένα μάθημα για όλους μας ότι κάθε εμπειρία - και κακή εμπειρία - είναι μια αφορμή για να γίνουμε καλύτεροι.
Να προβληματιστούμε πού φταίμε, πόσο φταίμε και να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά που φταίμε.
Άλλο πράγμα η συγχώρεσις, άλλο πράγμα η Δικαιοσύνη» είπε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την άτυπη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ιερά Σύνοδος: Αποτροπιασμός

Τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, «πολλώ δε μάλλον επειδή εμπλέκεται πρώην κληρικός», εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος, αλλά και τη συμπάθειά της προς τους τραυματίες και προσεύχεται υπέρ της ταχείας αποκατάστασης της υγείας τους.
«Η Ιερά Σύνοδος και έκαστος εκ των μελών της εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον τραυματισθέντα αστυνομικό φρουρό, ο οποίος έδρασε με προσωπικό κίνδυνο ζωής και συνέλαβε τον δράστη, προς τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που κατέφθασαν αμέσως και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Λαϊκό και ΚΑΤ, το οποίο, παρά την τεράστια και διαρκή καταπόνησή του κατά την παρούσα περίοδο της πανδημίας, συνέδραμε αποτελεσματικώς, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις του καθώς και την Ελληνική Αστυνομία για την ταχύτατη επέμβασή της.
Χθες 23.6.2021 περί ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και κατά την εκδίκαση από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό διά πρεσβυτέρους, διακόνους και μοναχούς Δικαστήριο πειθαρχικής υποθέσεως κληρικού (εφημερίου) της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο κατηγορούμενος, μετά την ανακοίνωση σε αυτόν της απορρίψεως της εφέσεώς του κατά της πρωτοβάθμιας ποινής της καθαιρέσεως και επαναφοράς του στην τάξη των λαϊκών, κινήθηκε προς τους Μητροπολίτες, μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου και τον γραμματέα του, και άρχισε να ρίχνει καυστικό υγρό εναντίον τους από δοχεία, που είχε μαζί του.
Εξ αιτίας της επιθέσεώς του υπέστησαν εγκαύματα οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Πρόεδρος του Συνοδικού Δικαστηρίου, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, Γραμματέας του Συνοδικού Δικαστηρίου» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος.
Η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους μητροπολίτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επιδεικνύοντες αμέριστο και προσωπικό ενδιαφέρον για τα θύματα της επίθεσης.

Θεοδωρόπουλος (δικηγόρος ιερέα – δράστη): Ο πελάτης μου δεν έχει σώας τας φρένας

Τη θέση πως 37χρονος ιερέας, δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη, δεν έχει «σώας τας φρένας» και πως χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης διατύπωσε ο δικηγόρος του Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι ο πελάτης του χρήζει ιδιαίτερης ποινικής μεταχείρισης, γιατί δεν είναι απλός ποινικός, καθώς υπάρχει παρελθόν.
«Δεν θα τον αναλάμβανα αν δεν ήξερα ότι χρήζει ειδικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Είναι νομικά και ιατρικά τεκμηριωμένο ότι δεν έχει σώας τας φρένας» είπε ο κ.Θεοδωρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ζητά συγγνώμη εκ μέρους του και έκανε γνωστό ότι ο εντολέας του πριν από ενάμιση μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ είχε προαναγγείλει την πράξη του μέσω διαδικτύου.
Ερωτηθείς για το τι πιστεύει πως ώθησε τον 37χρονο ιερέα σε αυτήν την ενέργεια, ο κ.Θεοδωρόπουλος είπε ότι ο πελάτης του υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία σε βάρος του προκειμένου να τον καθαιρέσουν ενώ σε ερώτηση για το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, υπογράμμισε ότι το προμηθεύθηκε από το Ίντερνετ έναντι 40 ευρώ.
Όπως είπε ο κ.Θεοδωρόπουλος, ο 37χρονος δεν στόχευε συγκεκριμένα κάποιον ιερέα αλλά έριχνε αδιακρίτως προς όλους.
Επιπλέον, σημείωσε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την εισαγγελική αρχή για τον 37χρονο.
205052986.webp
Καλλίνικος (Μητροπολίτης Άρτης): Μας ράντιζε με δύο λίτρα καυστικό υγρό χωρίς να λέει λέξη

Για τραύματα στο πρόσωπο και στους επτά Μητροπολίτες έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, ο οποίος ήταν παρών στο άνευ προηγουμένου περιστατικό με την επίθεση με καυστικό υγρό στο Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη.
«Μας φύλαξε ο Θεός, και εμένα προσωπικά.
Είχα μία εικόνα στην τσέπη μου και αγιασμό και πιστεύω ότι αυτά βοήθησαν πολύ.
Τα μάτια μου είναι πολύ καλά, υπάρχουν εγκαύματα στο πρόσωπο αλλά μου είπαν από το νοσοκομείο ότι δεν είναι σοβαρά και για αυτό δεν έκατσα.
Δεν έχω εικόνα για τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Καλλίνικος.

Νόμιζα ότι ήταν αγιασμός

«Ο πρώην ιερέας ήταν αρκετά εύστοχος και οι εφτά χτυπηθήκαμε στο πρόσωπο από μία φιάλη και από απόσταση.
Ο ιερέας ήταν κατηγορούμενος, ήταν μέσα στην αίθουσα, και όταν του ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του και ότι πλέον έχει καθαιρεθεί, έβγαλε τη φιάλη και άρχισε να μας ραντίζει το υγρό.
Η φιάλη ήταν μεγάλη, δύο λίτρων, την κρατούσε με τα δύο του χέρια.
Δεν είπε κάτι.
Την φιάλη την είχε σε μια τσάντα.
Όταν είδα και έβγαλε τη φιάλη, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν αγιασμός.
Δεν πήγε το μυαλό μου αλλού.
Κατάλαβα γρήγορα ότι ήταν καυστικό υγρό αυτό που μας πετούσε από το τσούξιμο στα μάτια, επειδή ήταν άμεσο, ενώ άλλαξε χρώμα και το ράσο κάποιου άλλου μητροπολίτη μόλις έπεσε πάνω του το υγρό» είπε ο Μητροπολίτης Άρτης.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση

«Υπήρχε ένα δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.
Ανακοινώθηκε η απόφαση ότι επικυρώνεται η καθαίρεσή του και σηκώθηκε και πέταξε δύο μπουκάλια καυστικό υγρό.
Τραυματίστηκα στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα ράσα.
Κάηκαν όλα, τα γυαλιά, τα πουκάμισα» είπε ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος ενώ ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος υποστήριξε ότι «ήταν τρομερό αυτό που ζήσαμε».
«Ο ιερέας δεν δέχθηκε την καθαίρεσή του και γι' αυτό αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.
Και μόνο που τον βλέπεις καταλαβαίνεις.
Καθόμασταν απ' έξω και άνοιξε η πόρτα, βγήκαν οι ιερείς σχεδόν χωρίς ράσα, είχαν λιώσει.
Δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει κανένας αν δεν φορούσε ράσα.
Εδώ και το καλυμμαύχι που είναι σκληρό, είχε τρυπήσει», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι αλλοιώθηκαν ακόμα και τα παπούτσια τους όταν πάτησαν επάνω στο καυστικό υγρό.

Εκτός κινδύνου οι Μητροπολίτες

Εκτός κινδύνου είναι και οι επτά Μητροπολίτες που έπεσαν θύματα της επίθεσης με βιτριόλι.
Αν και φέρουν εγκαύματα σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια, κανείς δεν έχει υποστεί κάποια ανήκεστο βλάβη.
Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.
Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.
Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.
Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.
Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.
O αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.
20350678.webp
Πώς έγινε η επίθεση με το βιτριόλι

Ο 37χρονος ιερέας από τη Βέροια βρισκόταν στη Μονή Πετράκη, όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο προκειμένου να αποφασίσει σε δεύτερο βασθμό για την καθαίρεση του καθώς δικαζόταν για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών.
Επισημαίνεται πως ο ιερέας είχε καθαιρεθεί από την Εκκλησία γιατί είχε βρεθεί στην κατοχή του ποσότητα κοκαΐνης για προσωπική χρήση.
Όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο 37χρονος ιερέας έβγαλε δύο μπουκάλια με το καυστικό υγρό που είχε κρυμένα στα ράσα του και άρχισε να ραντίζει τους Μητροπολίτες.
Το πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό έχει γίνει είδηση στα περισσότερα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως.
Μετά την επίθεση, ο 37χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Ο δράστης αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.
Σημειώνεται, τέλος, ότι την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.
Σημειώνεται πως ο 37χρονος έχει ιστορικό σχετικά με τη συμπεριφορά του.

Στις 31 Μαΐου του 2015, ήταν πρωταγωνιστής επεισοδίων στο προαύλιο χώρο ναού σε χωριό της Βέροιας, μετά τη Θεία Λειτουργία καθώς σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για μια σειρά αδικημάτων οικονομικής φύσεως και όχι μόνο.
Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι το διάστημα εκείνο διέμενε σε σπίτι ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού, δίπλα στην εκκλησία, ενώ αναφέρεται ότι φιλοξενούσε νεαρά αγόρια ως «ποίμνιο».
20534589.webp

Ποιος είναι ο ιερέας που είχε συλληφθεί για ναρκωτικά

Ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη, μίλησε για τους λόγους της επίθεσης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ιερέας που έχει συλληφθεί φέρεται να είπε: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δράστης έκανε λόγο για σκευωρία σχετικά με την υπόθεση ναρκωτικών στην οποία εμπλεκόταν.
Ο ιερέας είχε συλληφθεί πριν από περίπου 2 χρόνια για υπόθεση ναρκωτικών στην Ημαθία και είχε παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν είχε ξεκινήσει.
Συγκεκριμένα ο 37χρονος δράστης, φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης.
Μάλιστα, ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του.
Όπως ανέφερε η ΕΡΤ κάτοικοι από την Αγία Βαρβάρα (περιοχή κοντά στη Βέροια) είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του ιερέα και έτσι πήρε μετάθεση για το Καλοχώρι Ημαθίας όπου συνελήφθη για την υπόθεση των ναρκωτικών.


Αρχιεπίσκοπος: Ππρωτόγνωρο και οδυνηρό περιστατικό

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
«Πρωτόγνωρο και οδυνηρό», χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα επτά μητροπολίτες να τραυματιστούν.
Παράλληλα, κάλεσε να γίνει προσπάθεια, ώστε να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία, έπειτα από τέτοιου είδους φαινόμενα βίας.
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν και πρόλαβαν αρκετά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος.
Χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση» για τους μητροπολίτες, αλλά «με τη φροντίδα των γιατρών μας ευελπιστούμε ότι θα την ξεπεράσουν.
Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία».
Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος, «ο δράστης, ας τον πούμε έτσι, δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και στην απελπισία του, την εκδικητικότητά του ίσως, έριξε με τα κιβώτια αυτά -πιθανόν με βιτριόλι- προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου».
«Επτά μέλη έπαθαν εγκαύματα», σημείωσε, για τα οποία είπε ότι «πιστεύω πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, θα πάνε καλύτερα.
Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας, είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».
204333900.webp
Κικίλιας για επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στο ΚΑΤ ένας μητροπολίτης

Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, κατά την οποία δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό -πιθανότατα με βιτριόλι.
Όπως σημείωσε, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι τέσσερις θα παραμείνουν εκεί και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ.
Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς».
«Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις.
Η μια αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης, και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας.
Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός.
Εμείς, αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα, είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», σημείωσε στη συνέχεια.
Τέλος, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Ιερώνυμο για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μετά την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης