Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (υπ.Υποδομών): Εντός του 2021 θα αρχίζει η γραμμή 4 του μετρό και ο Ε65

Καραμανλής (υπ.Υποδομών): Εντός του 2021 θα αρχίζει η γραμμή 4 του μετρό και ο Ε65
Η γραμμή 4 του μετρό θα ολοκληρωθεί σε 8 χρόνια υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως εντός του 2021 θα αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό και του αυτοκινητοδρόμου Ε65 διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, ο οποίος αναφέρθηκε στα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των έργων.
«Η σύμβαση για τη Γραμμή 4 υπεγράφη τη Δευτέρα και σήμερα υπογράφεται και η σύμβαση για τον Ε65.
Το γεγονός ότι υπογράφεται μία σύμβαση σημαίνει ότι ξεκινάει ένα έργο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Καραμανλής, ο οποίος ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα για τη Γραμμή 4 του Μετρό είναι εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες μέσα στο καλοκαίρι και ολοκλήρωση του έργου μέσα σε οκτώ χρόνια.
«Αλλά και ο Ε65 ξεκινάει μέσα στο 2021 και ο χρόνος υλοποίησής του είναι τρία χρόνια» είπε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι ο Ε65 χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η Γραμμή 4 του Μετρό, η οποία σχεδιάστηκε το 2005 και δημοπρατήθηκε το 2017, αποτελεί το μεγαλύτερο δημόσιο έργο των τελευταίων ετών, το οποίο θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μάσκα σε όλα τα μέσα μεταφοράς

Με αφορμή την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ο κ.Καραμανλής υποστήριξε ότι «στους κλειστούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να φοράμε όλοι μάσκα» και τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή αυτή τη μεταβατική περίοδο.
Σημείωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτιμώντας ότι η χρήση της μάσκας από τους επιβάτες είναι σχεδόν καθολική ενώ υπογράμμισε ότι έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με προσλήψεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια περίπου 600 ατόμων προσωπικού πεδίου (οδηγοί στα λεωφορεία και τεχνίτες στο Μετρό, ειδικότητες δηλαδή όπου υπήρχαν ελλείψεις).
«Και δεύτερον, έχει αυξηθεί ο στόλος των λεωφορείων και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη έχει διπλασιαστεί (από 230 λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα κυκλοφορούν πάνω από 400) και στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 50% (από λιγότερα από 900 λεωφορεία, σήμερα κυκλοφορούν περίπου 1.300)» είπε ο υπουργός Υποδομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης