Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο το Σίδνεϊ λόγω της παράλλαξης Δέλτα – Για την πιο τρομακτική περίοδο της πανδημίας κάνουν λόγο οι Αρχές

Στο κόκκινο το Σίδνεϊ λόγω της παράλλαξης Δέλτα – Για την πιο τρομακτική περίοδο της πανδημίας κάνουν λόγο οι Αρχές
Έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί στα περίπου 5 εκατομμύρια των κατοίκων του
Σχετικά Άρθρα

Στο κόκκινο βρίσκεται το Σίδνεϊ αλλά και όλη η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας λόγω της παράλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για την πιο τρομακτική περίοδο από την έναρξη της πανδημίας.
Η Πολιτεία ανέφερε μια διψήφια αύξηση στα νέα κρούσματα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
«Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, αυτό είναι ίσως η πιο τρομακτική περίοδος που περνάει η Νέα Νότια Ουαλία» ανέφερε η πρωθυπουργός της Πολιτείας Gladys Berejiklian.
Η Νέα Νότια Ουαλία επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στο Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου διαμένει το ένα πέμπτο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με τους υγειονομικούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η μετάδοση θα μπορούσε να γίνεται ακόμη και μέσω της ελάχιστης επαφής με κάποιον που έχει προσβληθεί.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβληθεί ένα καθολικό lockdown, καθώς τα μέτρα προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους στο Σίδνεϊ, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, έχουν απαγορεύσει στους κατοίκους σε επτά τομείς στο ανατολικό τμήμα του Σίδνεϊ και στο εσωτερικό του δυτικού να εγκαταλείψουν την πόλη και έχουν περιορίσει σε 5 τον αριθμό των ατόμων στις συναθροίσεις στα σπίτια.
Η Νέα Νότια Ουαλία έχει απομονωθεί ουσιαστικά από την υπόλοιπη χώρα αφότου ορισμένες πολιτείες, όπως η Δυτική Αυστραλία, έκλεισαν τα σύνορά τους, ενώ άλλες εισήγαγαν αυστηρούς μεθοριακούς κανόνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης