Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποβαθμίζει το επεισόδιο με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα

Βρετανία: Υποβαθμίζει το επεισόδιο με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα
O Βρετανός ΥΠΕΞ δήλωσε σήμερα πως δεν ερρίφθησαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού
Σχετικά Άρθρα

Υποβαθμίζει η Βρετανία το περιστατικό με τα προειδοποιητικά πυρά από τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab δήλωσε σήμερα πως δεν ερρίφθησαν προειδοποιητικά πυρά εναντίον βρετανικού αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα και πως η εξήγηση της Ρωσίας για το επεισόδιο είναι «προβλέψιμα ανακριβής», ενώ ο βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος George Eustice τόνισεπως οι άνθρωποι δεν πρέπει να «παρασύρονται», καθώς τέτοια περιστατικά δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα.
Η Βρετανία υποβάθμισε το επεισόδιο που σημειώθηκε στα ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας και για το οποίο η Ρωσία ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έριξαν προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία πλεύσης του αντιτορπιλικού.

Διαψεύδει τα προειδοποιητικά πυρά ο Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο Raab, σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται για να συζητήσει εμπορικές συμφωνίες, υποστήριξε πως κατά το επεισόδιο δεν ρίχτηκαν προειδοποιητικά πυρά ούτε βόμβες.
«Δεν ρίχτηκαν πυρά εναντίον του HMS Defender», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε δημοσιογράφους.
«Το πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιούσε αβλαβή διέλευση από ουκρανικά χωρικά ύδατα. Αυτό γινόταν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ο ρωσικός χαρακτηρισμός είναι προβλέψιμα ανακριβής».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, από την πλευρά του, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky: «Δεν πιστεύω πως υπάρχει οτιδήποτε σ' αυτό το συγκεκριμένο συμβάν και ο κόσμος δεν πρέπει να παρασύρεται. Δεν πιστεύω ότι υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά, γινόταν μια άσκηση με πυροβόλα και δεν είναι ασυνήθιστο οι Ρώσοι να κάνουν τέτοιες ασκήσεις σ' αυτή την περιοχή. Το επεισόδιο δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο μ' αυτή την έννοια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης