Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το μέρισμα του ΟΤΕ πιέζει την αγορά – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το μέρισμα του ΟΤΕ πιέζει την αγορά – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν πέριξ του χθεσινού κλεισίματος και με οριακές απώλειες. Εμείς πριν ανοίξει ο ΟΤΕ ήταν περίπου αμετάβλητη. Το άνοιγμα του ΟΤΕ ρίχνει λίγο την αγορά λόγω μερίσματος και βαρύτητας. Πιέζεται η Alpha Bank και κάποιες άλλες αλλά χωρίς όγκο. Καλή εικόνα από Εθνική. Καλή κίνηση από κάποια μικρομεσαία.

ALPHA BANK: Η διοίκηση της τράπεζας φαίνεται πως κάνει αυτό που πρέπει και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα είναι κοντά στην τρέχουσα. Όχι όπως άλλες που διέλυσαν τους μικρομετόχους σε ανοδική αγορά. Ισχυρό το ξεκίνημα στο χρηματιστήριο παραγώγων για το συμβόλαιο σειράς Σεπτεμβρίου, αλλά στη spot άνοιξε με απώλειες η μετοχή. Έτσι γύρισε λίγο χαμηλότερα το συμβόλαιο αλλά πάλι ανοδικά. Στο -2,36% και στα 1,1150 ευρώ. Το ταμπλό δείχνει πως κάποιοι πιέζουν για να πετύχουν χαμηλότερη τιμή διάθεσης.

ΟΤΕ: Μικρές αναταράξεις προκαλεί στην αγορά και στους δείκτες που συμμετέχει σήμερα ο ΟΤΕ, καθώς οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. Το μέρισμα είναι ύψους 0,68 ευρώ ανά μετοχή και με βάση το χθεσινό κλείσιμο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,4%.

Το καθαρό μέρισμα μετά την αφαίρεση του φόρου και την προσαρμογή των ιδίων μετοχών ανέρχεται στα 0,6534841 ευρώ ανά μετοχή. Ο ΟΤΕ έχει βαρύτητα στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE 25, 10,48% και στον γενικό δείκτη 10,41%. Υπενθυμίζεται πως οι μέτοχοι του ΟΤΕ θα λάβουν μέσα στη χρονιά και επιπλέον μέρισμα όταν ολοκληρωθεί η πώληση μέρους της Ρουμανικής δραστηριότητας. Στο -3,80% και στα 14,92 ευρώ.

LAMDA: Η μέρα της σήμερα καθώς θα λάβει τις μετοχές του Ελληνικού. Αμετάβλητη η μετοχή στα 7,88 ευρώ, αλλά στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε καλή άνοδο και η τιμή έχει φτιάξει.

REDS: Πακέτο 200 χιλ. μετοχών στα 2,13 ευρώ ανά μετοχή. Με σημαντική άνοδο στο ξεκίνημα και κοντά στο 4% με την τιμή να λέει 2,18 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,10 ευρώ και η συγκεκριμένη, το οποίο προσαρμοσμένο με τις ίδιες μετοχές και μετά την αφαίρεση του φόρου, μένει καθαρό για τους επενδυτές 0,102656 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ξεχωρίζει από τα μικρά στο ξεκίνημα, ήταν άλλωστε από τις λίγες που είχαν μείνει τόσο πίσω. Έχει τηλεδιάσκεψη σε λίγο η διοίκηση. Στο +4% και στα 1,78 ευρώ με καλό όγκο.

MLS: Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως πράγματι η Corinth Investments, έδειξε ενδιαφέρον αλλά δεν έχει υπογράψει σύμβαση με την Whitetip και θα λέγαμε πως το τελευταίο διάστημα είναι… εξαφανισμένη!

PROFILE: Όπως αναφέρθηκε στη γενική συνέλευση και σημειώνει σήμερα στο πρωινό της σχόλιο η Optima Bank, η διοίκηση ανέφερε πως τα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο θα υπερδιπλασιαστούν, ενώ το θετικό momentum θα διατηρηθεί και στο δεύτερο εξάμηνο. Υπενθυμίζεται πως στη χρήση 2020 είχε καθαρά κέρδη 907 χιλ. ευρώ από 1,76 εκατ. ευρώ το 2019. Στο +5,43% και στα 4,85 ευρώ στα πρώτα λεπτά.

Για τη στήλη τα όσα είπε η διοίκηση θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε κερδοφορία ανάλογη του 2019 ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε και κάποιες εξαγορές από την εταιρεία καθώς διαθέτει ισχυρό ταμείο. Η αποτίμηση είναι στα 60 εκατ. ευρώ.

QUIZ: Ποια μικρή εισηγμένη που ετοιμάζεται να κάνει επενδύσεις μαμούθ, της φαίνονται πολλά τα 3.000 ευρώ που ζητάει το ΧΑ για να γίνει η γενική συνέλευση εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας που διαθέτει; Δε λέμε και σε εμάς πολλά φαίνονται 3.000 ευρώ, αλλά άλλα τα μεγέθη τα δικά μας…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης