πάμε euro

EURO 2020: Οι τερματοφύλακες που απέκρουσαν πέναλτι, ήταν οι μοναδικοί που δεν το είχαν… ξανακάνει μέσα στο 2021!

EURO 2020: Οι τερματοφύλακες που απέκρουσαν πέναλτι, ήταν οι μοναδικοί που δεν το είχαν… ξανακάνει μέσα στο 2021!
Ένα εντυπωσιακό γεγονός φαίνεται πως έχει προκύψει στο φετινό EURO, με το ρεκόρ των πέναλτι, και τις αρκετές αποκρούσεις να έχουν δώσει στο κοινό.... τροφή για σκέψη!

Πρόκειται αναμφίβολα για τo  EURO, στο οποίο έχουν καταλογιστεί τα πιο πολλά πέναλτι στην ιστορία του. 

Τα 14 πέναλτι που έχουν εκτελεστεί και η κατάληξή τους

Η ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, «έδωσε» στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, την ευκαιρία να συζητήσει για 14 φορές, για το αν η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα από την άσπρη βούλα ή για το αν ο εκάστοτε τερματοφύλακας θα προβεί σε μία εντυπωσιακή απόκρουση.

Παρόλα αυτά, όσοι «πόνταραν» στην απόκρουση, πιθανώς θα βγήκαν περισσότερο κερδισμένοι. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως από τα 14 πέναλτι που καταλογίστηκαν μέχρι τώρα στο EURO, τα 8 έχουν μετατραπεί σε γκολ, τα 4 έχουν καταλήξει σε απόκρουση, το ένα στο δοκάρι και αυτό που απομένει, δεν βρήκε στόχο.

Το τελευταίο πέναλτι μάλιστα, εκτελέστηκε από τον Γκάρεθ Μπέιλ και ήταν το πρώτο την τελευταία εικοσαετία (μετά το EURO του 2000) που δεν καταλήγει ούτε καν στον στόχο, κατά την διάρκεια μίας ενενηντάλεπτης αναμέτρησης (δεν συμπεριλαμβάνεται η διαδικασία των πέναλτι).

Οι αποκρούσεις των «τεσσάρων» που δεν είχαν ξαναπιάσει πέναλτι μέσα στο 2021 

Και φτάνουμε στο εντυπωσιακό της υπόθεσης… Έξι τερματοφύλακες «δοκιμάστηκαν» από τα 11 βήματα. Τέσσερις κατόρθωσαν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και δύο στάθηκαν τυχεροί.

Τέσσερις από τους έξι δεν είχαν πιάσει κανένα πέναλτι εντός του 2021, είτε με την ομάδα τους, είτε με την χώρα τους… Μαντέψτε ποιοι απέκρουσαν πέναλτι

Ο Πολωνός, Βόϊτσεχ Σέζνι (Γιουβέντους) και ο Τούρκος, Ούγουρτζαν Τσακίρ (Τράμπζοσπορ) , αποτέλεσαν τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν αποκρούσει τουλάχιστον ένα πέναλτι το τελευταίο εξάμηνο, και δεν δέχθηκαν γκολ από τα 11 βήματα στο EURO, αλλά δεν προέβησαν και σε κάποια απόκρουση για να το αποσοβήσουν. 

Απεναντίας οι Λούκας Χραντέτσκι (Φινλανδία), Γκεόργκι Μπούσχαν (Ουκρανία), Στολ Ντιμιτριέφσκι (Βόρεια Μακεδονία) και Μαρτίν Ντουμπράβκα (Σλοβακία), οι οποίοι απέκρουσαν το πέναλτι που αντιμετώπισαν, πραγματοποίησαν μόλις την πρώτη τους επέμβαση σε πέναλτι εντός του 2021!
E4lJJMbWEAAWjn-.jpg

Δημήτρης Μανάκος 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης