Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν - Υποχρέωση της Ελλάδας να δεχθεί επισκέπτες με όλα τα εμβόλια

Νέα έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να εμβολιαστούν - Υποχρέωση της Ελλάδας να δεχθεί επισκέπτες με όλα τα εμβόλια
Υποχρέωση της Ελλάδας είναι να δεχθεί επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με όλα τα εμβόλια, δήλωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις ενστάσεις Merkel
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
«Συζητήσαμε για την παράλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ECDC, θα είναι η επικρατούσα σε όλη την Ευρώπη έως τα τέλη Αυγούστου.
Δεν χρειάζονται πρόσθετοι περιορισμοί», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η λύση είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και προειδοποίησε εκ νέου ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν.
«Να εντείνουμε κι άλλο τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη.
Θέλω από τους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να δουν τα στοιχεία από τα νοσοκομεία που δείχνουν πως οι εισαγωγές αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ανεμβολίαστους.

«Δεν μας δημιουργεί τεράστια ανησυχία η παράλλαξη Δέλτα αλλά εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανό να κολλήσει.
Σε ερώτηση για τυχόν διευκολύνσεις σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστισε «Λίγη υπομονή έως την επόμενη εβδομάδα.
Πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα και πιο δημιουργικά το πώς θα προσεγγίσουμε τους πολίτες που είναι ακόμα επιφυλακτικοί με τους εμβολιασμούς», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός.

Υποχρέωση της Ελλάδας να δεχθεί επισκέπτες με όλα τα εμβόλια

Υποχρέωση της Ελλάδας είναι να δεχθεί επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με όλα τα εμβόλια, δήλωσε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις ενστάσεις της καγκελαρίου Angela Merkel για την είσοδο επισκεπτών που έχουν εμβολιαστεί με τα κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.

««Πράγματι η κυρία Merkel αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν χώρες που δέχονται το Sputnik και άλλες που δεν το δέχονται.
Καλυπτόμαστε ως Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό κανονισμό, εάν η Γερμανία είχε αντιρρήσεις θα τις έθετε κατά την οριοθέτηση του κανονισμού» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τα εμβόλια που γίνονται δεκτά από την χώρα μας σε περιπτώσεις ξένων τουριστών.
«Δεν υπάρχει πλειοψηφία στην ΕΕ για περαιτέρω περιορισμούς σε ότι αφορά στην μετάλλαξη τύπου Δέλτα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Κάνουμε επίσης επιπρόσθετους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα μας.
Ο μόνος ασφαλής τρόπος για την αντιμετώπιση μεταλλάξεων είναι ο εμβολιασμός.
Η μετάλλαξη τύπου Δέλτα αντιμετωπίζεται από τον πλήρη εμβολιασμό», εξήγησε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάθμισε το θέμα που προέκυψε στη Σύνοδο αναφορικά με τα μη εγκεκριμένα εμβόλια και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να μπουν περιορισμοί στις εσωτερικές μετακινήσεις στην ΕΕ.

Έως αρχές Σεπτεμβρίου οι πρώτες εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η γενικότερη εκτίμηση για την οικονομία της Ευρωζώνης είναι θετική, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο έγκρισης των σχεδίων ανάκαμψης.
Θα έχουμε τις πρώτες εκταμιεύσεις, τα 4 δις ευρώ, και έως τα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου», τόνισε.

«Πολύ θετικό θα είναι το αποτύπωμα ιδίως σε ό,τι αφορά την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου.

Ικανοποίηση για τα συμπεράσματα που αφορούν την Τουρκία

 «Είμαι ικανοποιημένος από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία. Υπενθυμίζω πως ο πυρήνας της διττής προσέγγισης προς την Τουρκία εμπερικλείεται στο εδάφιο, όπου γίνεται λόγος για προώθηση της θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Για εμάς επίσης είναι απαράβατη γραμμή να μην εργαλειοποιεί η Τουρκία το μεταναστευτικό αλλά και να προβεί σε κινήσεις καλής θέλησης όπως το να δεχθεί τα 1.450 άτομα των οποίων το αίτημα για παροχή ασύλου έχει απορριφθεί τελεσίδικα».
«Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, μας καλύπτει επίσης το κείμενο συμπερασμάτων» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τυχόν ένταση στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου.
Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι Ελλάδα και Κύπρος ανήκουν στην ΕΕ και ότι η Ευρώπη θα μας στηρίξει.
Έχει δυσκολία να το αντιληφθεί αυτό η Τουρκία

Ανέφερε επίσης ότι «mε επιμονή δική μου και του Mario Draghi το Συμβούλιο επαναλαμβάνει πως οι εκλογές στη Λιβύη πρέπει να γίνουν στις 24 Δεκεμβρίου, να γίνουν αποδεκτά τα αποτελέσματα και να αποχωρήσουν όλες οι ξένες δυνάμεις».
«Η Τουρκία μονίμως εκφράζει αντίρρηση για τα συμπεράσματα και στο βαθμό που η θέση της ΕΕ είναι σταθερή δεν περίμενα μία διαφορετική αντίδραση» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών μετά την γνωστοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
«Η Ευρώπη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και θεωρώ πως θα συνεχίσει στη λογική της αποκλιμάκωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας – απαντώντας σε άλλο σκέλος της ίδιας ερώτησης - ότι «δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε για δύο λεπτά και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά.
Όταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης