Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάσκα και μέτρα προστασίας και για τους πλήρως εμβολιασμένους, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Μάσκα και μέτρα προστασίας και για τους πλήρως εμβολιασμένους, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα
Συνίσταται η χρήσης της μάσκας από τους εμβολιασμένους,  καθώς δεν έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός και ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις του ιού

Χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων προστασίας, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποφυγή του συνωστισμού και η υγιεινή των χεριών, εξακολουθεί να συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και για τους πλήρως εμβολιασμένους, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.
Τις νέες οδηγίες που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ συνοψίζουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Ψαλτοπούλου, Π. Μαλανδράκης και Θ. Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).
Συνίσταται η χρήσης της μάσκας από τους εμβολιασμένους καθώς δεν έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός και ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις του ιού.
Σημειώνεται ότι στο Ισραήλ περίπου οι μισοί ενήλικες που προσβλήθηκαν με το νέο στέλεχος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer.

Η μετάλλαξη Δέλτα

Το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 "Δέλτα" είναι το ταχύτερο στη διασπορά του ιού έως τώρα και η παρουσία του έχει εξακριβωθεί σε 92 χώρες του κόσμου, ενώ είναι πιθανόν να είναι το επικρατές στέλεχος του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακόμη, είναι δυνητικά πιο θανατηφόρο στέλεχος, καθώς εξαιτίας της πολύ μολυσματικής του φύσης, θα προσβάλλει τελικά τους πιο ευπαθείς που θα νοσήσουν σοβαρότερα, θα νοσηλευτούν και πιθανά θα καταλήξουν από τη λοίμωξη COVID-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Πιθανώς το στέλεχος αυτό οδηγεί και σε σοβαρότερα συμπτώματα, αλλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα.
‘Ήδη, στις ΗΠΑ πάνω από το 10% των ατόμων που μολύνονται από τον SARS-CoV-2, πλέον οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα και έχει υπολογιστεί ότι έχουν ήδη καταλήξει λόγω του συγκεκριμένου στελέχους πάνω από 600 χιλιάδες άνθρωποι.
Γι' αυτό σημαντική, καταλήγουν οι Καθηγητές του ΕΚΠΑ, είναι η πρόοδος του εμβολιασμού, αλλά και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης