Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πλήρης αποτυχία Macron στις περιφερειακές εκλογές – Νίκη των παραδοσιακών δυνάμεων

Γαλλία: Πλήρης αποτυχία Macron στις περιφερειακές εκλογές – Νίκη των παραδοσιακών δυνάμεων
Το κόμμα του προέδρου, που ιδρύθηκε το 2017, συγκέντρωσε χαμηλά ποσοστά στον πρώτο γύρο, την περασμένη εβδομάδα και οι υποψήφιοί του δεν ήταν σε θέση να κερδίσουν καμία από τις 13 περιφέρειες
Σχετικά Άρθρα

Η αποτυχία του κόμματος του Emmanuel Macron στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, όπου δεν κέρδισε καμία περιφέρεια, συνιστά «απογοήτευση για την προεδρική πλειοψηφία», παραδέχτηκε απόψε ο Stanislas Guerini υψηλόβαθμο στέλεχος του LREM.
Το κόμμα του προέδρου, που ιδρύθηκε το 2017, συγκέντρωσε χαμηλά ποσοστά στον πρώτο γύρο, την περασμένη εβδομάδα και οι υποψήφιοί του δεν ήταν σε θέση να κερδίσουν καμία από τις 13 περιφέρειες.
Να σημειωθεί ότι, όπως και στον πρώτο γύρο, η αποχή ήταν πολύ μεγάλη.
Με βάση τα έξιτ πολ, επανεκλέγονται όλοι οι απερχόμενοι πρόεδροι των περιφερειών.
Η ακροδεξιά (Εθνικός Συναγερμός-RN) της Marine Le Pen δεν κατάφερε να κερδίσει τη μοναδική περιφέρεια στην οποία είχε κάποιες ελπίδες, εκείνη της Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, η οποία παραμένει στα χέρια της παραδοσιακής δεξιάς (Ρεπουμπλικάνοι).

Νίκη των παραδοασικών δυνάμεων

«Απόψε, δεν θα πάρουμε καμία περιοχή», παραδέχτηκε, κάνοντας λόγο για «βαθιά κρίση της τοπικής δημοκρατίας».
«Η κινητοποίηση είναι το κλειδί για τις επόμενες νίκες», πρόσθεσε, αναφερόμενη προφανώς στις προεδρικές εκλογές του 2022.
Τα «παραδοσιακά» κόμματα (δεξιά και κεντροαεριστερά, σε συνεργασία με την άκρα αριστερά και τους οικολόγους) που είχαν «εξαφανιστεί» τα τελευταία χρόνια, μετά τη νίκη-έκπληξη του Macron στην προεδρία, το 2017, επανεμφανίστηκαν δυναμικά.
Πολλά στελέχη της δεξιάς εξάλλου, με τον άνεμο της νίκης στο πλευρό τους, εκτιμούν ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές δεν θα είναι μια «μονομαχία» μεταξύ της Le Pen και του Macron.
«Τώρα, όλοι κατάλαβαν ότι οι προεδρικές είναι αγώνας για τρεις», σχολίασε ο Xavier Bertrand, ο νικητής στην περιφέρεια της Άνω Γαλλίας και ήδη υποψήφιος για το 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης