Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Πολύ μεταδοτική η παράλλαξη Δέλτα – Κινδυνεύουν κυρίως οι μη εμβολιασμένοι

Λινού: Πολύ μεταδοτική η παράλλαξη Δέλτα – Κινδυνεύουν κυρίως οι μη εμβολιασμένοι
Το 80% όσων έχουν κάνει εμβόλιο mRNA και το 60% με τα υπόλοιπα προστατεύονται πλήρως είπε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Πολύ μεταδοτική χαρακτήρισε την παράλλαξη Δέλτα η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, η οποία όπως είπε, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος, τουλάχιστον διπλάσιο από το αρχικό.
Αναφερόμενη σε αυτά που συμβαίνουν στο Ισραήλ με τη διασπορά της παράλλαξης Δέλτα, η κα.Λινού είπε ότι μπορεί να επηρεάζει τον ίδιο αριθμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
«Γνωρίζουμε ότι είναι ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος, τουλάχιστον διπλάσιο από το αρχικό.
Κινδυνεύουν κυρίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να νοσήσουν.
Θα λέγαμε ότι είναι ίσως πιο επιθετικό γιατί εισάγεται στα νοσοκομεία μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων από αυτούς που νοσούν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα» τόνισε η κα.Λινού.

Διαβεβαιώσεις

Η κα.Λινού εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστική για την προστασία των εμβολιασμένων απέναντι στο νέο στέλεχος.
«Για ένα μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμένων προστατεύει πλήρως και για ένα μικρότερο προστατεύει πλήρως ως προς τη σοβαρή νόσηση.
Ένα 80% με τα mRNA εμβόλια και ένα 60% από τα υπόλοιπα εμβόλια προστατεύεται πλήρως ώστε να μην κολλήσει» υπογράμμισε η κα.Λινού.
Κληθείσα να σχολιάσει το κίνητρο που δίνει η κυβέρνηση στους νέους 18-25 προκειμένου να εμβολιαστούν, η κα.Λινού τόνισε ότι «κάθε κίνητρο είναι χρήσιμο».
«Δίνεται αυτό το ποσό μετά την πρώτη δόση κι αυτό με ανησυχεί, γιατί η πρώτη δόση δεν προστατεύει παραπάνω από 30%.
Έπρεπε να περιμένουμε να δώσουμε τα χρήματα στα παιδιά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» είπε η κα.Λινού, τονίζοντας ότι «εναι επικίνδυνο να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να απολαύσουν πράγματα στις διακοπές τους χωρίς να είναι ασφαλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης