Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Tα κρυπτονομίσματα είναι το αναπόφευκτο μέλλον

Rabobank: Tα κρυπτονομίσματα είναι το αναπόφευκτο μέλλον
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές, οι αποδόσεις των ομολόγων αλλά και το δολάριο, σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα Rabobank
Σχετικά Άρθρα

Tα κρυπτονομίσματα είναι το αναπόφευκτο μέλλον, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank, που συμπληρώνει πως για άλλη μία φορά διανύουμε περίοδο κατά την οποία όλα αγοράζονται.
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι αμερικανικές μετοχές, οι αποδόσεις των ομολόγων αλλά και το δολάριο.
Για άλλη μία φορά διανύουμε περίοδο κατά την οποία όλα αγοράζονται.
Το Facebook για πρώτη φορά στην ιστορία του ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, με ώθηση από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, το οποίο, με λίγα λόγια, αναφέρει, σε απάντηση αιτίασης της FTC, πως δεν υπήρχε παραβίαση των όρων ανταγωνισμού.
Οι τράπεζες των ΗΠΑ, από την άλλη, διανέμουν μερίσματα και διενεργούν επαναγορές, δεδομένου ότι «πέρασαν» επιτυχώς τα stress tests.

Διχασμός στις ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος Barack Obama, στο μεταξύ, δήλωσε:
«Αυτό που είδαμε από τον Donald Trump αποτελεί παραβίαση του βασικού δόγματος ότι πρώτα γίνεται καταμέτρηση ψήφων και, κατόπιν, ανακηρύσσεται ο νικητής».
Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, οι ΗΠΑ παραμένουν βαθιά διχασμένες.
Πραγματικά, το μοναδικό πεδίο στο οποίο διαπιστώνεται διακομματική σύμπλευση είναι η Κίνα, με το Κογκρέσο να δίνει το πράσινο φως, ομοφώνως, για την ανάλογη φιλοκινεζική νομοθεσία.
Παράλληλα, η Fed κάνει ορισμένα βήματα για την κανονικοποίηση, σε αντίθεση με την ΕΚΤ.
Η δε κεντρική τράπεζα της Κίνας σκέφτεται την υιοθέτηση μιας πιο ομαλής και μετριοπαθούς πολιτικής, προσπαθώντας να ψυχογραφήσει τις προθέσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, όπου ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα συμβεί σε επίπεδο δημοσιονομικής πολιτικής.
Τέλος, όπως σημειώνει η Rabobank, τα κρυπτονομίσματα είναι το αναπόφευκτο μέλλον, με τις κυβερνήσεις να ξυλοκοπούνται σιωπηρά από αυτά τα «ενοχλητικά παιδιά».
Ίσως, βέβαια, πρόκειται για την τελευταία μεγάλη φούσκα, με τα ψηφιακά νομίσματα των μεγάλων κεντρικών τραπεζών να περιμένουν στη γωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης