Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική – Στο +9,38% στο εξάμηνο ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική – Στο +9,38% στο εξάμηνο ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δύο σκέλη είχε η συνεδρίαση. Κινήθηκε αρχικά ήπια ανοδικά αλλά δε μπόρεσε να πλησιάσει τις 900 μονάδες, πήγε όμως να αλλάξει τη βραχυπρόθεσμη τάση και να τη γυρίσει θετική και το κατάφερε για λίγο. Μετά έφυγε κάτω από τις 890 μονάδες, πήγε λίγο αργότερα να ξαναγυρίσει τη βραχυπρόθεσμη τάση και τελικά έκλεισε κάτω από αυτή και κάτω από τις 890 μονάδες.

Ένα παιχνίδι με στηρίξεις και αντιστάσεις, αλλά με υψηλότερο όγκο έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων που σημαίνει ότι μπήκαν κάποια στοπ από τους επενδυτές. Δεν αλλάζει η άποψή μας ούτε από αυτή τη συνεδρίαση. Είναι μία διόρθωση που θέλαμε και βλέπαμε πως μπορούσε να έρθει όσο δε ξεπερνούσε η αγορά εμπόδια και δε πήγαινε στις 950 μονάδες.

Βλέπουμε πως οι αποτιμήσεις διορθώνουν, αλλά παράλληλα αυξάνονται και κάποιες ανησυχίες αναφορικά με εξελίξεις που έχουν να κάνουν είτε με τουρισμό, είτε με πρώτες ύλες, είτε με μεταφορικά κόστη, είτε, είτε, είτε… Λογική και αυτή η εξέλιξη καθώς όταν είναι «κόκκινες» οι αγορές οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο σε σύγκριση με όταν είναι «μπλε». Σήμερα είχαμε την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και είχαμε και κλείσιμο εξαμήνου, αλλά όχι κινήσεις ωραιοποίησης.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Η αποκοπή του μερίσματος στην ΕΥΔΑΠ επηρέασε τη μετοχή. Έχασε όλο το μέρισμα και κάμποσο ακόμη. Στα 8,27 ευρώ και στο -4,28% με 94 χιλ. τεμάχια όγκο. Το ίδιο είχαμε και στον ΟΛΘ. Έχασε όλο το μέρισμα και κάτι ακόμη. Στα 27 ευρώ και στο -6,25% με όγκο κάτω από 6 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Χάθηκε πάλι η στήριξη. Διατήρηση της διορθωτικής κίνησης στο ΧΑ θα μπορούσε να δώσει σημαντικά καλύτερο σημείο εισόδου.

ALPHA BANK: Φαίνεται πως κλείνει το όποιο discount είχε η τιμή διάθεσης. Στα 1,0780 ευρώ και στο -3,75% με όγκο 10 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 1,66 δισ. ευρώ και σύντομα πάνω από τα 2,4 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Παρά τη σημερινή υποχώρηση κατά 1,43% δε μας αλλάζει τη μεγάλη εικόνα της μετοχής.

ΤΙΤΑΝ: Όλο και πιο ελκυστική γίνεται η τιμή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δε θα θέλαμε να δούμε άλλη υποχώρηση με βάση την εικόνα του διαγράμματος.

ΣΙΔΜΑ: Στο +18,92% και στα 1,32 ευρώ με καλό όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Έβγαλε αντίδραση, λόγω της παρουσίασης που είχε σε δημοσιογράφους. Στα 0,4290 ευρώ και στο +6,45%.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Επέστρεψε και πάλι κοντά στα 0,60 ευρώ και λογικά θα ξαναδοκιμάσει τη διάσπαση.

FRIGOGLASS: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά. Είχε και γενική συνέλευση σήμερα και ειπώθηκαν αρκετά από τη διοίκηση τα οποία θα διαβάσετε αύριο. Στο +3,01% και στα 0,1370 ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αν και έχει κάποια υποχώρηση από τα υψηλά της, μετά και το σημερινό -6,83% η άνοδος από την αρχή του έτους είναι τεράστια. Επομένως δικαιολογούμε και κάποιες μεγάλες διορθώσεις.

ΤΕΧΝΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Λίγο πίσω έκαναν οι αγοραστές, δεν ήταν άλλωστε και πολλοί και αμέσως πήγε χαμηλότερα.

AS COMPANY: Τα όσα είπε πρόσφατα η διοίκηση στη γενική συνέλευση μάλλον έχουν επηρεάσει τους επενδυτές. Θα λέγαμε πως σε γενικές γραμμές είπε αυτά που είχε πει και ο κ.Βακάκης. Σιγά-σιγά περισσότεροι επιχειρηματίες αναφέρονται στο θέμα των μεταφορικών και των πρώτων υλών. Εδώ όμως ίσως έχουμε και κάποιο μεγάλο πωλητή, επομένως θέλει λίγο προσοχή. Η αποτίμηση των 29,4 εκατ. ευρώ είναι αρκετά ελκυστική για όσους έχουν ρευστότητα, αλλά δεν αποκλείουμε να δούμε και καλύτερα επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης