Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδος και απόλυτος διχασμός στη Wall Street - Άλλοι «βλέπουν» τον S&P 500 στις 4.600 μονάδες και άλλοι «μαύρους κύκνους»

Άνοδος και απόλυτος διχασμός στη Wall Street - Άλλοι «βλέπουν» τον S&P 500 στις 4.600 μονάδες και άλλοι «μαύρους κύκνους»
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι…
Σχετικά Άρθρα

Διχασμένοι είναι αναλυτές στη Wall Street ενόψει του β' εξαμήνου, με τις εκτιμήσεις να ποικίλλουν και τους «ταύρους» να έρχονται σε αντιπαράθεση με τις «αρκούδες».
Άλλοι «βλέπουν» τις 4.600 μονάδες να έρχονται στον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 και άλλοι ραγδαία πτώση.
Σε κάθε περίπτωση, τα ανησυχητικά σημάδια υπάρχουν και είναι πολλά...
Πιο συγκεκριμένα, η μεταβλητότητα υποχώρησε σε ό,τι αφορά τα assets το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς τα κράτη ανέκαμπταν σιγά σιγά από το σοκ που υπέστησαν λόγω της πανδημικής κρίσης.
Ωστόσο, η σταδιακή οικονομική ανάταση δεν μπορεί να σημαίνει το τέλος των καλών περιόδων για τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο.
Ο δείκτης φόβου ή VIX έχει υποχωρήσει έξι μονάδες το 2021, με το αντίστοιχο ETF να καταγράφει τις πιο χαμηλές επιδόσεις από τον Ιανουάριο του 2020.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο δείκτης άγχους των επενδυτών είναι κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Το παραπάνω αποτελεί προειδοποίηση για τους επενδυτές, με τους αναλυτές να επιμένουν ότι η μεταβλητότητα θα επιστρέψει άμεσα – πόσο μάλλον από τη στιγμή που η παράλλαξη Δέλτα κυριαρχεί και οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να επιβάλουν νέες, αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές.
Σε κάθε πέριπτωση τα αφηγήματα των αναλυτών είναι αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα, με άλλους να εκτιμούν νέα υψηλά και κέρδη ρεκόρ ειδικά στη Wall Street και άλλους να επιμένουν σε πιο bearish σενάρια.
«Οι επενδυτές δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζουν», αναφέρει η BCA Research.
fdsafsda.JPG
Νέα lockdown

Στο μεταξύ, οι επενδυτικοί οίκοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επιδημική καμπύλη των χωρών, καθώς από την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα πλήξουν εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα.
Από την άλλη, νέα σενάρια που έχουν να κάνουν με τσουνάμι νομισματικών και δημοσιονομικών πακέτων για τη στήριξη της οικονομίας και την απάλυνση των εππτώσεων του κορωνοϊού βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
«Συμβουλεύουμε τους επενδυτές να επιτίθενται σε περιόδους αστάθειας.
Δεν βλέπουμε τα ρεκόρ ως εμπόδιο για περαιτέρω κέρδη», έγραψε η UBS AG.
Η Fundstrat Global Advisors LLC «βλέπει» βραχυπρόθεσμα χτυπήματα αλλά μακροπρόθεσμα κέρδη.
Η επενδυτική εταιρεία αύξησε την τιμή στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, σε 4.600, από 4.300.
Διαχρονικά, όταν ο S&P 500 αυξάνεται περισσότερο από 13% το α’ εξάμηνο του έτους, η μέση απόδοση στο δεύτερο εξάμηνο είναι 9%.
Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης έχει αυξηθεί περισσότερο από 14% κατά τη διάρκεια του έτουςκάτι που σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να υπάρξει «βάναυση» πτώση, επειδή «οι αποδόσεις του Ιουλίου είναι οι χειρότερες όταν το πρώτο εξάμηνο είναι δυνατό».
Την ίδια στιγμή, ο πολλαπλασιασμός των μεταλλάξεων της Covid-19 αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης ενός μαύρου κύκνου, όπως αναφέρει η Macquarie Capital.
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης