Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: To ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes που απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Model S της Tesla

UBS: To ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes που απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Model S της Tesla

To νέο πολυτελές μοντέλο EQS της Mercedes υποσκέλισε αυτό της Tesla από πλευράς κλίμακας και απόδοσης, σύμφωνα με την UBS

Σχετικά Άρθρα

Αποκαλείται «το αντίπαλο δέος» της Tesla» και δικαίως, αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει το υψηλού προφίλ μοντέλο Model S της Tesla σε δύο βασικά μεγέθη με βάση τα test drive που πραγματοποιήθηκαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρoυν αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS - o λόγος για το μοντέλο EQS της Mercedes, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Market Watch την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2021.
Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας με επικεφαλής τον Patrick Hummel κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το νέο πολυτελές μοντέλο EQS της Mercedes υποσκέλισε αυτό της Tesla από πλευράς κλίμακας και απόδοσης, μπορεί να διανύει μία απόσταση 300 χλμ με φόρτιση μόλις 15 λεπτών.

Το καλύτερο

Η ανάλυσή τους βασίζεται στις δοκιμές τις οποίες διενήργησε το περιοδικό Auto Motor und Sport στο μοντέλο της Μercedes στο δρόμο από το Μόναχο προς το Βερολίνο καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το EQS είναι το «καλύτερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο».
Το EQS καταναλώνει κατά μέσο όρο 15,8 κιλοβατώρες ανά 100 χλμ σε αυτοκινητοδρόμους υψηλών ταχυτήτων, σύμφωνα με τη UBS, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων τη δυναμική αεροδυναμική του μοντέλου και την ισχυρή απόδοσή του.

Υστερεί

«Παρότι το EQS υστερεί έναντι του αντίστοιχου μοντέλου της Tesla σε επιτάχυνση και ανώτερες ταχύτητες, οι υψηλές του επιδόσεις το καθιστούν πολύ δυνατό ανταγωνιστή του Model S», αναφέρουν οι αναλυτές.
Το EQS της Mercedes ξεκινήσει να διατίθεται στο ευρύ αγοραστικό κοινό εντός του καλοκαιριού και αναμένεται να «στολίσει» διάφορα εκθεσιακά σαλόνια αυτοκινήτου στις ΗΠΑ το φθινόπωρο σε μία τιμή που εκτιμάται ότι θα αρχίζει από τα 110.000 δολάρια συγκριτικά με την τιμή των 79.990 δολαρίων που είναι η βασική τιμή για το μοντέλο Model S της Tesla.

Ευρωπαϊκή αγορά

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης για ηλεκτροκίνητα οχήματα το 2020, μετά τη στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση και φυσικά αυτό είναι σε βάρος της Tesla.
Oι πωλήσεις αυτοκινήτων της Tesla στις 18 βασικές ευρωπαϊκές αγορές μειώθηκαν 12% πέρυσι απο τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του αναλυτή στην αγορά αυτοκινήτου Ματίας Σκμιντ, ο οποίος εκδίδει το European Electric Car Report.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, το μερίδιο αγοράς της Tesla στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατα το ήμισυ – από το 31% το 2019 στο 13,2% το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης