Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Η Alpha Bank στο επίκεντρο

ΧΑ: Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης περιμένουν οι αναλυτές – Η Alpha Bank στο επίκεντρο
Η εικόνα της αγοράς δείχνει πως η συσσώρευση συνεχίζεται, ενώ η διόρθωση έχει αποφορτίσει το κλίμα και έχει αρχίσει να δημιουργεί πιο ελκυστικές αποτιμήσεις
Σχετικά Άρθρα

Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη 2,8%, για τον FTSE 25 2,78% και για τον τραπεζικό δείκτη 3,25% οι αναλυτές περιμένουν ανοδική αντίδραση, στη σημερινή συνεδρίαση.
Την προσπάθεια αντίδρασης εκτιμάται ότι θα βοηθήσει και το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης.
Οι επενδυτές φαίνεται πως στις τελευταίες συνεδριάσεις ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού, ενώ η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank περιόρισε τη ρευστότητα.
Ωστόσο, διαγραμματικά, η εικόνα της αγοράς δείχνει πως η συσσώρευση συνεχίζεται, ενώ η διόρθωση έχει αποφορτίσει το κλίμα και έχει αρχίσει να δημιουργεί πιο ελκυστικές αποτιμήσεις.
Η Alpha Bank λόγω της πετυχημένης αύξησης κεφαλαίου αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ο ΟΛΘ θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο καθώς ανακοινώθηκε το ύψος της δημόσιας πρότασης από τη Belterra, στα 26,50 ευρώ, αλλά σημειώνεται πως δεν επιθυμεί την έξοδο της μετοχής από το ΧΑ.

Euroxx
Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να κινηθούν υψηλότερα σήμερα
Η Alpha Bank θα είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε το ΧΑ να προσπαθήσει να κινηθεί ήπια υψηλότερα υποστηριζόμενο από το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Beta
Ο Ιούλιος ξενικά με γεμάτη ατζέντα, καθώς ο αυτοκινητόδρομος Εγνατία Οδός, η ΔΕΠΑ και ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να ολοκληρωθούν και να επιταχύνουν τη ροή των ειδήσεων σε ένα μάλλον εποχικά περιορισμένων ειδήσεων μήνα.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε μείωση της προσφοράς και ήπια άνοδο στον απόηχο της πετυχημένης αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank.

Depolas
Οι τελευταίες αυξήσεις κεφαλαίων αφαίρεσαν ρευστότητα από την αγορά, η οποία μερικώς αντισταθμίζεται από τις διανομές μερισμάτων.
Σήμερα το βράδυ αναμένεται η έγκριση της τιμής διάθεσης από το ΔΣ της ΑΛΦΑ, η οποία κλείδωσε στο 1 ευρώ ανά μετοχή.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε το αντίτιμο για την δημόσια πρόταση του ΟΛΘ, το οποίο ανήλθε στα 26,5 ευρώ ανά μετοχή.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη μεταποίησης Ιουνίου Markit PMI για Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ καθώς και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Παραμένουμε θετικοί για την αγορά, αν και αναμένουμε μεγαλύτερες διακυμάνσεις για το 2ο μισό του έτους.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης