Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Μυστικός δείπνος στις 6 - 7 Ιουλίου 2021 για «γεράκια» και «περιστέρια» με μενού τον πληθωρισμό

ΕΚΤ: Μυστικός δείπνος στις 6 - 7 Ιουλίου 2021 για «γεράκια» και «περιστέρια» με μενού τον πληθωρισμό
Στη συνάντηση των μελών του ΔΣ αναμένεται να γεφυρωθούν οι διαφορές για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και το ρυθμό αγοράς ομολόγων εν όψει της συνόδου του Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

«Αρκετές συναντήσεις» έχει προγραμματίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μεταξύ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν οι διαφορές σχετικά με τη νέα στρατηγική για τον πληθωρισμό στο πλαίσιο της άσκησης νομισματικής πολιτικής και διαμόρφωσης των επιτοκίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021.
«Πράγματι, είχαμε προγραμματίσει αρκετές συναντήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και διά ζώσης, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες για την υγειονομική ασφάλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η στρατηγική

Σύμφωνα με το Think-tank Omfif μια σημαντική συνάντηση θα λάβει χώρα στις 6 - 7 Ιουλίου, πιθανότατα ακολουθούμενη από σχετική ανακοίνωση.
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters οι δηλώσεις των διαμορφωτών την περασμένη εβδομάδα φάνηκαν να βρίσκονται σε διάσταση και στόχος είναι η ολοκλήρωση της νέας στρατηγικής έως τον Σεπτέμβριο όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΔΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης