Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Powell (Fed – ΗΠΑ): Μυστικός δείπνος με τον CEO της Coinbase το Μάιο και μενού το «ψηφιακό δολάριο»

tags :
Powell (Fed – ΗΠΑ): Μυστικός δείπνος με τον CEO της Coinbase το Μάιο και μενού το «ψηφιακό δολάριο»

Σε λίγες μέρες ο επικεφαλής της Federal Reserve Jerome Powell θα ανακοινώσει τα σχέδια για μία «λευκή βίβλο» στην οποία θα εξετάζεται εάν θα πρέπει να δημιουργήσει δικό της ψηφιακό νόμισμα

Σχετικά Άρθρα
Μυστική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων Coinbase, Brian Armstrong, είχε ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell στις 11 Μαΐου 2021, λίγες μόλις ημέρες προτού ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης ανακοινώσει τα σχέδια για μία λευκή βίβλο που θα εξετάσει εάν η Fed θα πρέπει να δημιουργήσει δικό της ψηφιακό νόμισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Η ατζέντα

Η συνάντηση αυτή, όπως σημειώνεται, δημοσιοποιήθηκε αφού είδε τα φώτα της δημοσιότητας όλη η ατζέντα του Powell με τα ραντεβού του μήνα.
Τα πρακτικά έδειξαν ότι στη συνάντηση αυτή είχε λάβει μέρος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan, που τώρα εργάζεται στην εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Solamere Capital.

Σύστημα ψηφιακών πληρωμών

Στις 20 Μαΐου, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση, ο Powell δήλωσε ότι η Fed θα κυκλοφορήσει ένα έγγραφο φέτος το καλοκαίρι «που θα παρουσιάζει τις σκέψεις για τις ψηφιακές πληρωμές, με ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη και τους κινδύνους που συνδέονται» με τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.

Η έρευνα

Οι διαμορφωτές πολιτικής σπεύδουν να διερευνήσουν τις πιθανές επιλογές που έχουν για τη δημιουργία ψηφιακού δολαρίου.
Η περιφερειακή κεντρική τράπεζα της Βοστόνης έχει εκπονήσει ένα ερευνητικό σχέδιο μαζί με το ΜΙΤ για την τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αναφορικά με την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας.
Η πρώτη φάση από τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
 
Διεργασίες

Ο Brian Armstrong έχει συναντήσει πλήθος πολιτικές προσωπικότητες στη Ουάσιγκτον.
Στις 14 Μαΐου 2021, έβγαλε φωτογραφία με τον Ryan και μια άλλη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
«Οι πολιτικοί και οι επικεφαλής των οικονομικών θεσμών της χώρας με τους οποίους συναντήθηκα ήταν όλοι αφοσιωμένοι και επιμελέις στο καθήκον τους, και ήμουν ευτυχής που οι ομάδες μας συνδέθηκαν και δημιουργήθηκαν νέους δεσμούς», δήλωσε ο Armstrong σε ένα από τα tweets.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η κίνηση της Fed προς την υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος ήταν βασικό θέμα της συνάντησης Amrstrong - Powell.

Η Coinbase

Η Coinbase είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, με 56 εκατομμύρια χρήστες και 223 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση
Τον Απρίλιο είναι η πρώτη εισήχθη στο χρηματιστήριο, στην αγορά του Nasdaq.
Οι μετοχές της Coinbase διαπραγματεύονταν γύρω στα 241 δολ. την Παρασκευή 2 Ιουλίου.
Τα έσοδα της εταιρείας οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα τέλη συναλλαγών, το 81% των οποίων προέρχεται από το λιανικό εμπόριο και το 5% από τους θεσμικούς «παίκτες’, σύμφωνα με την Canaccord Genuity.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης