Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στα κρούσματα με 1.001 μολύνσεις, στους 12.731 οι νεκροί – Τι αλλάζει από 5 Ιουλίου

Κορωνοϊός: Αυξητικές τάσεις στα κρούσματα  με 1.001 μολύνσεις, στους 12.731 οι νεκροί – Τι αλλάζει από 5 Ιουλίου

Αυξητικές τάσεις στα κρούσματα Covid στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες – Εντείνονται οι πιέσεις κυβερνητικών στελεχών για εμβολιασμό

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα με τις μολύνσεις να επιστρέφουν σε τετραψήφιους αριθμούς, καθώς σταδιακά επικρατεί η μετάλλαξη Delta.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που ανακοίνωσε 1.001 νέα κρούσματα Covid στις 3/7/2021, αλλά παράλληλα συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα υγείας με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται στους 177.
Συνολικά 12.731 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας.
Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη εντείνουν τις πιέσεις, προκειμένου να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα.
Εν τω μεταξύ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προβλέπει αναλυτικά για τον τρόπο εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες, εστίαση, κέντρα διασκέδασης, πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γώγος: Χρειάζονται επιτήρηση τα αυξημένα κρούσματα

Για την ώρα δεν εμπνέει ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων Covid, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, εντούτοις συνολική εικόνα θα μπορούμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου τόνισε το μέλος της επιτροπής ειδικών του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Πάντως η κατάσταση χρήζει επιτήρησης σημείωσε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας τα αυξημένα κρούσματα παρατηρούνται σε «σχετικά δύσκολες», όπως τις χαρακτήρισε, περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη τουριστική κίνηση.«Ευτυχώς εξακολουθούμε να έχουμε λίγους θανάτους» σημείωσε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αύξηση στις εισαγωγές

Ωστόσο ανέφερε πως τις τελευταίες 2 ημέρες, παρά την άνεση στο σύστημα υγείας, παρατηρείται αύξηση στις εισαγωγές η οποία εντούτοις δεν είναι τόσο σημαντική.
«Επομένως η ολική εικόνα είναι καλή αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη επιτήρηση», συνόψισε, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μια αυξητική πορεία στα κρούσματα μπορεί να φέρει μέτρα.
Απαντώντας στο σε τι οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα ο κ, Γώγος ξεκαθάρισε πως αυτή σχετίζεται με διάφορες παραμέτρους όπως η αυξημένη κινητικότητα, ο περιορισμός της χρήσης μάσκας αλλά και η διασπορά της μετάλλαξης Delta η οποία όμως δεν είναι ακόμη σε τόσο μεγάλη έκταση ώστε να μας ανησυχεί.

Πρόβλημα η ύφεση στους εμβολιασμούς

«Εν δυνάμει θα αυξηθεί», είπε πάντως ο καθηγητής για την διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους το οποίο υπογράμμισε πως μεταδίδεται πιο εύκολα.
Τέλος, σε ό, τι αφορά την επιβράδυνσης του ρυθμού εμβολιασμού, ο κ. Γώγος τόνισε πως η ύφεση είναι πρόβλημα.

Όπως ανέφερε, οι μειωμένοι ρυθμοί στους εμβολιασμούς σχετίζονται τόσο με την χρονική περίοδο που διανύουμε όσο και με το γεγονός πως οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη είναι οι, όπως τους χαρακτήρισε «λίγο πιο δύσκολοι» που έχουν ανασφάλεια και δεν έχουν πεισθεί.

Όλα όσα αλλάζουν σε δημόσιες υπηρεσίες, εστίαση, λιανεμπόριο και μετακινήσεις

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προβλέπει αναλυτικά για τον τρόπο εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες, εστίαση, κέντρα διασκέδασης, πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στην απόφαση αναγράφονται αναλυτικά όλες οι οδηγίες για εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν , οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ.
Παράλληλα, υπάρχουν λεπτομερώς οι οδηγίες για τις «ειδικές» κατηγορίες – για παράδειγμα, οι ανήλικοι.
Επίσης, υπάρχουν όλες οι ρυθμίσεις για την είσοδο πελατών σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, καφετέριες, όπως και το τι προβλέπεται για εκείνους που θέλουν να κάνουν δια ζώσης συναλλαγές με Δημόσιες Υπηρεσίες.
Τα νέα μέτρα ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00.

Πέτσας: Εξετάζουμε απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό) για τους μη εμβολιασμένους πολίτες να εφαρμοστούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
Σημείωσε δε ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως, όπου γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα, τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ και αρκετές ημέρες, που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον.
Τέλος, ο κ. Πέτσας, προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών, θα πρέπει πράγματι να εξετάσουμε κάθε εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να είναι πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό.

Γεωργιάδης: Αν ξαναμπούμε σε lockdown η οικονομία θα καταστραφεί

«Αν ξαναμπούμε σε lockdown η οικονομία θα καταστραφεί», επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν τα κρούσματα και έστειλε μήνυμα προς όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, και νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά, κάνουν λάθος», συνέχισε.

ΕΟΔΥ: 1.001 κρούσματα και 9 θάνατοι στις 3/7

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο (3/7/2021) πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.001, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 425.347 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 962 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid είναι 9 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.731 νεκροί.
Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
1_65.JPG
3_49.JPG2_62.JPG

Στους 177 οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 177 (67.2% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.
To 85.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.698 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 45 (ημερήσια μεταβολή +36.36%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 38 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2έως 106 έτη).
5_24.JPG4_40.JPG

diaspora_21.JPG
7_14.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης