Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πρώτη μετά την Νορβηγία η Ελλάδα στα ασφάλιστρα ιδιοκτησίας

Πρώτη μετά την Νορβηγία η Ελλάδα στα ασφάλιστρα ιδιοκτησίας

Διαρρήξεις, καταστροφές και ζημιές καθόρισαν την παραγωγή το 2020

Σχετικά Άρθρα
Τα ασφάλιστρα ιδιοκτησίας παρουσίασαν διαφορετική εικόνα στις αγορές της Ευρώπης.
Κλοπές, διαρρήξεις, φυσικές καταστροφές, παρατεταμένη διαμονή στο σπίτι ήταν οι κύριοι παράγοντες που καθόρισαν της πορεία της ασφαλιστικής παραγωγής το 2020.

Όλες οι Ευρωπαϊκές αγορές, συγκεκριμένα με εξαίρεση τη Νορβηγία, σημείωσαν αύξηση παραγωγής στα ασφάλιστρα ιδιοκτησίας.
Η Ελλάδα στον Insurance Europe βρίσκεται αμέσως μετά την Νορβηγία με αύξηση συν 1% μετά από πτώση μείον 1% το 2019με την Γαλλία, Πολωνία και την Ολλανδία να ακολουθούν με θετικό πρόσημο.

Περιορισμένος ο αντίκτυπος της πανδημίας

Ο αντίκτυπος της πανδημίας τόσο στην ασφάλιση προσωπική ιδιοκτησίας όσο και στην ασφάλισης εμπορικής ιδιοκτησίας το 2020 ήταν περιορισμένος.
Τούτου λεχθέντος, θα χρειαστεί χρόνος για να αξιολογηθούν και καθοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο, καθώς τα συγκεκριμένα συμβόλαια ανανεώνονται ετησίως.
Σε ορισμένες πάντως Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ισπανία, η αύξηση στα ασφάλιστρα ιδιοκτησίας αντικατοπτρίζει την τάση της αύξησης των ζημιών που συνέβησαν από φυσικές καταστροφές.

Οι συνήθεις απαιτήσεις για αποζημιώσεις

Οι αξιώσεις διαφέρουν ανά χώρα.
Επίσης η Γαλλία και η Νορβηγία αντιμετώπισαν λιγότερες διαρρήξεις ως αποτέλεσμα της πλειοψηφίας των εργαζομένων που δούλευαν από το σπίτι τους, πολλών ατόμων που εργάζονταν από το σπίτι, αν και η Γαλλία ως χώρα σημείωσε σημαντική αύξηση σε αξιώσεις εμπορικής ιδιοκτησίας.
Εν τω μεταξύ, στην Ισπανία οι αξιώσεις έναντι ιδιοκτησίας αυξήθηκαν λόγω του ότι οι πολίτες παρέμεναν στο σπίτι, αυξάνοντας την χρήση που έκανα σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα που έχουν να κάνουν με επείγουσες επισκευές σπιτιού.
Ένα άλλο συμβάν που καθόρισε την πορεία των αποζημιώσεων στην Ισπανία ήταν ο τυφώνας Γκλόρια στις αρχές τους έτους, που είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθούν αξιώσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ από τους αγρότες.
Διαφορετική υπήρξε η εικόνα με την Βουλγαρία και τη Λετονία, όπου και οι δύο χώρες επέστρεψαν σε κανονικά επίπεδα απαιτήσεων μετά από το 2019, έτος κατά το οποίο μεγάλη ανθρωπογενής καταστροφή καλύφθηκε και στις δύο χώρες καλύφθηκε με κονδύλια από την ιδιωτική ασφάλισης.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης