Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα οδηγήσει την αύξηση στα διεθνή ταξίδια

Τι θα οδηγήσει την αύξηση στα διεθνή ταξίδια
Από την 1η Ιουνίου, το 29% όλων των προορισμών παγκοσμίως έχουν τα σύνορα τους κλειστά για τον διεθνή τουρισμό
Η παγκόσμια διάθεση εμβολιασμού και η αυξημένη υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων για ασφαλή ταξίδια αναμένεται να οδηγήσουν σε άνοδο τα διεθνή ταξίδια τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
Σύμφωνα με τη νεότερη έκδοση του Έκθεση για τους περιορισμούς ταξιδιού, από την 1η Ιουνίου, το 29% όλων των προορισμών παγκοσμίως έχουν τα σύνορα τους κλειστά για τον διεθνή τουρισμό.
Από αυτούς, περισσότεροι από τους μισούς έχουν κλείσει εντελώς για τους τουρίστες από το Μάιο του 2020 ή και παραπάνω.
Οι περισσότερες ανήκουν στα κράτη μικρών νησιών της Ασίας και του Ειρηνικού.
Συγκριτικά, μόνο τρεις προορισμοί (Αλβανία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία) είναι εντελώς ανοιχτοί στους τουρίστες, χωρίς περιορισμούς.

Μέτρα και συνεργασία βάσει αποδεικτικών στοιχείων

Ένας στους τρεις (34%) όλων των προορισμών είναι μερικώς κλειστοί και το 36% ζητά αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 κατά την άφιξη, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με την απαίτηση καραντίνας.
Το 42% όλων των προορισμών έχει εισαγάγει συγκεκριμένους περιορισμούς για τους επισκέπτες από προορισμούς με παραλλαγές. Από την αναστολή των πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων έως την υποχρεωτική καραντίνα.

Διαφορετικοί ρυθμοί

Οι περιφερειακές διαφορές όσον αφορά τους περιορισμούς ταξιδιού παραμένουν.
Το 70% όλων των προορισμών στην Ασία και τον Ειρηνικό είναι εντελώς κλειστό, σε σύγκριση με μόλις 13% στην Ευρώπη, καθώς και 20% στην Αμερική, 19% στην Αφρική και 31% στη Μέση Ανατολή.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν για πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες. Αν και σε άλλες, όλοι οι περιορισμοί καταργούνται.
Ο UNWTO αναμένει ότι αυτό θα καταργηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης