Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες έχουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης Covid - Πέντε από αυτές βασίζονται σε κινεζικά εμβόλια

Έξι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες έχουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης Covid - Πέντε από αυτές βασίζονται σε κινεζικά εμβόλια
Αυτές οι χώρες αριθμούσαν έξι, και πέντε από αυτές χρησιμοποιούν κινεζικά εμβόλια ως σημαντικό μέρος των εθνικών τους προγραμμάτων εμβολιασμού: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Μογγολία, Ουρουγουάη και Χιλή
Ιδίαιτερη ανησυχία αλλά και ερωτηματικά προκαλούν τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης σε έξι χώρες που έχουν σημειώσει τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού εναντίον της Covid 19.

Τα ευρήματα έρχονται καθώς η αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων αντιμετωπίζει εντεινόμενους ελέγχους, σε συνδυασμό με την έλλειψη δεδομένων σχετικά με την προστασία τους έναντι της πιο μεταδοτικής παραλλαγής δέλτα.
Σύμφωνα με τα κρούσματα Covid, βάσει του πληθυσμού, παρέμειναν αυξημένα σε τουλάχιστον έξι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο - και πέντε από αυτές βασίζονται σε εμβόλια από την Κίνα.

Το CNBC εντόπισε 36 χώρες με περισσότερες από 1.000 εβδομαδιαίες νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού ανά εκατομμύριο άτομα από τις 6 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Our World in Data, το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες από πηγές, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κυβερνήσεις και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στη συνέχεια, το CNBC εντόπισε χώρες μεταξύ αυτών των 36 όπου περισσότερο από το 60% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid.

Αυτές οι χώρες αριθμούσαν έξι, και πέντε από αυτές χρησιμοποιούν κινεζικά εμβόλια ως σημαντικό μέρος των εθνικών τους προγραμμάτων εμβολιασμού: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϋχέλλες, Μογγολία, Ουρουγουάη και Χιλή . Η μία από αυτές που δεν εξαρτάται από τα κινεζικά εμβόλια είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.
Screenshot_3_1_1.png

Το Μογγολικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Montsame ανέφερε τον Μάιο ότι η χώρα έλαβε 2,3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από την κρατική εταιρεία Sinopharm της Κίνας 
Αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τις 
80.000 δόσεις του ρωσικού Sputnik V και περίπου 255.000 δόσεις του Pfizer-BioNTech που έλαβε η Μογγολία από την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Χιλή χορήγησε 16,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από το Sinovac Biotech με έδρα το Πεκίνο - σε σύγκριση με 3,9 εκατομμύρια δόσεις Pfizer-BioNTech και μικρότερες ποσότητες δύο άλλων εμβολίων, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα .
Τα ΗΑΕ και οι Σεϋχέλλες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το εμβόλιο Sinopharm στην αρχή των εκστρατειών εμβολιασμού τους, αλλά το καθένα πρόσφατα εισήγαγε άλλα εμβόλια. Στην Ουρουγουάη, το εμβόλιο του Sinovac είναι ένα από τα δύο πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εμβόλια, μαζί με το Pfizer-BioNTech’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης