Τελευταία Νέα
Οικονομία

Costello (ΕΕ): Εντός Ιουλίου, τα πρώτα κεφάλαια του Σχεδίου Ανάκαμψης - Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα

Costello (ΕΕ): Εντός Ιουλίου, τα πρώτα κεφάλαια του Σχεδίου Ανάκαμψης - Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα
O Declan Costello έδωσε εύσημα στις ελληνικές αρχές για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης
Σχετικά Άρθρα
Την ικανοποίηση του για το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, για την προετοιμασία που έγινε αλλά και την πεποίθηση πως τα πρώτα κεφάλαια θα εκταμιευθούν εντός του Ιουλίου, εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου του Economist o αναπληρωτής γενικός διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Επιτροπής, Declan Costello, δίνοντας εύσημα στις ελληνικές αρχές για το σχέδιο που κατατέθηκε.
Όπως είπε, είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σαφώς εδραιωμένο πάνω σε μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική.
Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει εκταμιευθεί προς την χώρα μας το ποσό των 4,3 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στην προκαταβολή του 13%.
«Βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης, υπάρχει έγκριση Επιτροπής για 16 σχέδια με 2 ακόμα προσθήκες σήμερα μεταξύ των οποίων και της Κύπρου, από τα 24 που έχουν κατατεθεί. Αναμένουμε ότι 12 από αυτά μεταξύ των οποίων και το ελληνικό θα εγκριθεί στις 13 Ιουλίου» ανέφερε ο Costello.
Στη συνέχεια, όπως είπε, η Επιτροπή θα είναι σε θέση να καταβάλει το 13% των προκαταβολών, περίπου 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μέχρι τέλη Ιουλίου.
Παράλληλα, ο Costello χαρακτήρισε το Σχέδιο Ανάκαμψης μία μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη συνολικά καθώς είναι ένας συνδυασμός μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.
Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στους κινδύνους και στις προκλήσεις που έχουν τεθεί αναφορικά με την υλοποίηση του Σχεδίου, που σχετίζονται με τα προβλήματα που παραδοσιακά έχουν οι δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα, λέγοντας όμως πως το πρώτο βήμα της καλύτερης οργάνωσης και προετοιμασίας έχει γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης