Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πάνος Κωνσταντινίδης, SWOT: Τα ξενοδοχεία που διαχειριζόμαστε είναι τοπόσημα στην πόλη όπου βρίσκονται

tags :
Πάνος Κωνσταντινίδης, SWOT: Τα ξενοδοχεία που διαχειριζόμαστε είναι τοπόσημα στην πόλη όπου βρίσκονται
Tο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όσον αφορά τον τουρισμό, είναι η Βρετανία
Για το 8ο Business Travel Professionals Forum που θα διεξαχθεί στις 25-26 Νοεμβρίου, καθώς και για το προφίλ της εταιρείας της οποίας ηγείται μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Πάνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SWOT.
«Ακόμα δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι μιλάμε για κάτι πολύ καλύτερο από την περσινή σεζόν. Απλά καλύτερο, γιατί πέρυσι να μην ξεχνάμε ότι τους πρώτους 2,5μήνες του χρόνου τουλάχιστον τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας ήταν σε πλήρη operation, οπότε Ιανουάριο, Φεβρουάριο και μέχρι τις 13 Μαρτίου του 2020 περίπου λειτουργούσαν κανονικά με τις πληρότητές τους και τα budgets τα οποία πήγαιναν κατ’ ευχήν όλα. Μετά υπήρχε το κενό μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε ο τουρισμός με λίγο πιο χαλαρά μέτρα, όχι από πλευράς Ελλάδος, αλλά από πλευράς χωρών που επισκέπτονταν την Ελλάδα όσον αφορά τις χώρες της Ευρώπης», επισημαίνει ο Πάνος Κωνσταντινίδης.
«Φέτος, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα είναι η Αγγλία. Μην ξεχνάμε ότι από αρχή του έτους μέχρι τις 15 Μαΐου ήταν κλειστά τα πάντα, πέρα από κάποια city hotels τα οποία κυμαίνονταν σε χαμηλές πληρότητες. Άρα μιλάμε για μία σεζόν που ξεκίνησε 15 Μαΐου δειλα-δειλά, με κάποια μικρά αλλά σταθερά βηματάκια και να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Είμαστε με το ερωτηματικό, γιατί όσο μία από τις βασικές αγορές, η Αγγλία, δεν ανοίγει, η Αμερική άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και δείχνει κάποια σημάδια σοβαρής ανάκαμψης, είμαστε ακόμη με το ερωτηματικό και την ελπίδα», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SWOT.
«Αυτή τη στιγμή σε επίπεδο management ουσιαστικά έχουμε 11 ξενοδοχεία, από Αθήνα, Χανιά, Μύκονο, Σαντορίνη, Πελοπόννησο. Έχει αναδειχθεί αρκετά το portfolio. Κοιτάμε πάντα τα ξενοδοχεία τα οποία διαχειριζόμαστε να είναι τοπόσημα στην πόλη όπου βρίσκονται», προσθέτει ο επικεφαλής της SWOT.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης