Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αύξηση συμφωνιών στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα τον Ιούνιο

Αύξηση συμφωνιών στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα τον Ιούνιο

Η δραστηριότητα των συναλλαγών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού έδειξε σημάδια ανάκαμψης

Συνολικά, 74 συμφωνίες (που περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές, ιδιωτικές μετοχές και επιχειρηματικές συμφωνίες) ανακοινώθηκαν στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα τον Ιούνιο.
Δηλαδή αύξηση 39,6% έναντι 53 συμφωνιών που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, σύμφωνα με την GlobalData.
«Η δραστηριότητα των συναλλαγών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού έδειξε σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο, μετά από μια πτώση τους τελευταίους μήνες», δήλωσε η Αϊρατζότι Μπες, επικεφαλής αναλύτρια της GlobalData.
«Η αύξηση της δραστηριότητας διαπραγμάτευσης για έναν τομέα που έχει πληγεί σοβαρά λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών εν μέσω της πανδημίας COVID-19, θα μπορούσε να είναι ένα θετικό σημάδι για τους επόμενους μήνες».
Όλοι οι τύποι διαπραγμάτευσης παρουσίασαν επίσης αύξηση του όγκου συναλλαγών τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ενώ ο όγκος των συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών αυξήθηκε κατά 26,5%, ο αριθμός των συμφωνιών ιδιωτικής συμμετοχής και χρηματοδότησης επιχειρήσεων αυξήθηκε επίσης κατά 9,1% και 137,5%, αντίστοιχα.
Η δραστηριότητα διαπραγμάτευσης παρουσίασε επίσης βελτίωση σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κίνας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, ενώ η Ινδία σημείωσε πτώση της δραστηριότητας διαπραγμάτευσης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης