Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (Καθηγητής ΑΠΘ): Θα έχουμε 45 θανάτους και 3.500 κρούσματα ημερησίως τον Δεκαπενταύγουστο από τη μετάλλαξη Δέλτα

Σαρηγιάννης (Καθηγητής ΑΠΘ): Θα έχουμε 45 θανάτους και 3.500 κρούσματα ημερησίως τον Δεκαπενταύγουστο από τη μετάλλαξη Δέλτα
Αν δεν υπάρξουν περιορισμοί, δεν θα είναι δυνατόν να μειωθεί η διασπορά του ιού, τονίζει ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης - Γύρω στο τέλος Ιουλίου η Δέλτα θα είναι στο 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας
Σχετικά Άρθρα
Με την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού να επελαύνει η κατάσταση συναγερμού στα κράτη διατηρείται, ωστόσο σε χώρες όπως η Ελλάδα που βρίσκονται εν μέσω τουριστικής περιόδου, η επιστροφή στην κανονικότητα απειλείται με τους ειδικούς να τονίζουν ότι αν δεν υπάρξουν περιορισμοί, δεν θα είναι δυνατόν να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Tα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, προβλέπουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο Open: «Κάτω από 1 μέτρο απόσταση αν φυσάει, είναι πολύ εύκολο να γίνει η μετάδοση της Δέλτα, αν δε φοράμε μάσκα.
Γύρω στο τέλος Ιουλίου η Δέλτα θα είναι στο 50% των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Αν συνεχίσουμε χωρίς περαιτέρω περιορισμούς, δε θα υπάρχει περιορισμός στη διασπορά.
Θα έχουμε αύξηση και στους θανάτους, στα 3.500 κρούσματα που προβλέπουμε για τον Δεκαπενταύγουστο, σημαίνει 40-45 θανάτους την ημέρα.
Όπως σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης είναι σημαντικό οι τουρίστες να κάνουν δειγματοληπτικά μοριακό τεστ, ώστε να ληφθούν τοπικά μέτρα έγκαιρα σε περίπτωση που παρουσιάζεται αύξηση του ιικού φορτίου σε μια περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης