Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε αναμένεται η πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδίων

Πότε αναμένεται η πλήρης ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδίων
Ττο ταξίδι για συναντήσεις με πελάτες και προμηθευτές πιθανότατα θα παραμείνει προτεραιότητα μετά την πανδημί

Αισιόδοξα εμφανίζονται τα στελέχη εταιρειών για την ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδίων στα επίπεδα προ πανδημίας.
Σχεδόν οι μισοί περιμένουν ότι τα ταξίδια να φτάσουν σε υψηλότερα από τα προ-πανδημικά επίπεδα. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με νέα έρευνα της AirPlus International.
Ο πάροχος εταιρειών πληρωμών που ανήκει στη Lufthansa τον Ιούνιο πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 743 μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στην έρευνα συμμετείχαν στελέχη από την Αυστρία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Σκοπός ήταν να εξετάσει τα σχέδια των οργανισμών για επανεκκίνηση των επαγγελματικών ταξιδιών μετά την πανδημία.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ταξίδι για συναντήσεις με πελάτες και προμηθευτές πιθανότατα θα παραμείνει προτεραιότητα μετά την πανδημία.
Ποσοστό 80% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η προσωπική επαφή με πελάτες και προμηθευτές, παραμένει απαραίτητη για τις εταιρικές δραστηριότητες.

  • Το 48% προβλέπει ότι η ταξιδιωτική δραστηριότητα της εταιρείας τους τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια θα ανακάμψει σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 2019.
  • Το 79% αναφέρουν τη σημασία του προσωπικού διαλόγου με πελάτες και προμηθευτές ως οδηγό της αναζωογόνησης των ταξιδιών.
  • Μόνο το 20% θεωρεί ότι η ταξιδιωτική δραστηριότητα αυτή την περίοδο θα παραμείνει χαμηλότερη από τα επίπεδα του 2019.
  • Μεταξύ εκείνων που περιμένουν λιγότερα ταξίδια, περίπου τα τρία τέταρτα ανέφεραν βελτιώσεις σε τεχνικές δυνατότητες όπως η τηλεδιάσκεψη για την αντικατάσταση προσωπικών συναντήσεων.

Η πλειονότητα αυτών των συναντήσεων που αντικαθίστανται από τηλεδιάσκεψη πιθανότατα θα είναι εσωτερικές εταιρικές συναντήσεις, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης