Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι Γάλλοι, μετά το διάγγελμα Macron - Πάνω από 900 χιλ. ραντεβού

Σπεύδουν να εμβολιαστούν οι Γάλλοι, μετά το διάγγελμα Macron - Πάνω από 900 χιλ. ραντεβού
Οι Γάλλοι σπεύδουν να εμβολιαστούν μετά τα σαρωτικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Macron
Σχετικά Άρθρα
Να εμβολιαστούν σπεύδουν οι Γάλλοι, μετά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Emmanuel Macron.

Πάνω από 900.000 άνθρωποι στη Γαλλία έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν χθες, Δευτέρα, αφού ο πρόεδρος Macron προειδοποίησε πως περιορισμοί μπορεί να επιβληθούν στους πολίτες, αν δεν έχουν υγειονομικό πιστοποιητικό ότι έχουν εμβολιαστεί ή ότι έχουν κάνει τεστ Covid και είναι αρνητικό.
Όπως σημειώνει το Reuters, ο Macron παρουσίασε σαρωτικά μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης που καταγράφεται στα κρούσματα και δήλωσε πως ο εμβολιασμός προς το παρόν δεν θα είναι υποχρεωτικός για το γενικό κοινό, αλλά υπογράμμισε ότι οι περιορισμοί θα επικεντρωθούν σ' αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι.Ο πρόεδρος δήλωσε πως οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου διότι διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Άλμα στα ραντεβού για εμβολιασμό

Ο Stanislas Niox-Chateau, ο οποίος ηγείται του Doctolib, ενός από τους μεγαλύτερους ιστότοπους της χώρας που χρησιμοποιείται για να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για εμβολιασμό, δήλωσε στο ραδιοσταθμό RMC πως αριθμοί ρεκόρ πολιτών ζητούν να εμβολιαστούν μετά την ανακοίνωση του προέδρου.
«Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν 7,5 εκατομμύρια συνδέσεις στον Doctolib. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν χθες ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, διπλάσιοι απ' ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου», δήλωσε ο Stanislas Niox-Chateau.

Τι ανακοίνωσε ο Macron

Ο Macron ανακοίνωσε χθες πως το υγειονομικό πιστοποιητικό, που απαιτείται για να παρακολουθήσει κανείς εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, θα χρησιμοποιείται πλέον πολύ ευρύτερα, μεταξύ άλλων και για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.
Το εν λόγω πιστοποιητικό θα χρειάζεται επίσης από τις αρχές Αυγούστου για να επιβιβαστεί κάποιος σε αμαξοστοιχίες μεγάλων αποστάσεων και σε αεροπλάνα, κάτι που αποτελεί περαιτέρω κίνητρο για να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς αρχίζει η περίοδος των θερινών διακοπών.
Η επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και η αιφνίδια αύξηση των νέων κρουσμάτων εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής και πλέον κυρίαρχης παραλλαγής Δέλτα ανάγκασαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στρατηγική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης