Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: Στα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τα υπό διαχείριση assets - Ξεπερνούν κάθε προσδοκία τα κέρδη

BlackRock: Στα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τα υπό διαχείριση assets - Ξεπερνούν κάθε προσδοκία τα κέρδη
Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της BlackRock
Σχετικά Άρθρα

Στα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έφτασαν τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της BlackRock το β’ τρίμηνο του 2021, η αξία των οποίων ενισχύθηκε από τις ισχυρές χρηματοπιστωτικές αγορές, που έδωσαν ώθηση στις εισροές σε μετοχές, ομόλογα και άλλες διαπραγματεύσιμες αξίες.
Ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο ανέφερε αύξηση εσόδων 32% σε ετήσια βάση τους τρεις τελευταίους μήνες έως τον Ιούνιο, στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας πρόβλεψη για έσοδα 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται πως τα έσοδα ενισχύθηκαν από την ισχυρή οργανική ανάπτυξη και τα υψηλότερα τέλη απόδοσης.
Το λειτουργικό περιθώριο του ομίλου επεκτάθηκε στο 40,1% από 38,5% πριν από ένα χρόνο
«Η ισχυρή αύξηση των βασικών τελών οργανικής βάσης κατά 10% το β’ τρίμηνο καθοδηγείται από την πλατφόρμα και το franchise iShares ETF στον κλάδο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 14%, στα 1,38 δισ. δολ. ενώ ο όμιλος ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 10,03 δολ.
Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg είχαν προβλέψει κέρδη ανά μετοχή (EPS) 9,48 δολ.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_92886b80-9d5f-11eb-aa81-db539e697aaf-standard.png
Οι καθαρές εισροές ήταν 81 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια ακολουθία που ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τα προηγούμενα τέσσερα τρίμηνα.
Οι μακροπρόθεσμες επενδυτικές ροές, ένας δείκτης που δεν περιλαμβάνει τη διαχείριση μετρητών, ήταν 60 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 94 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Αποδίδουμε τη μείωση αυτή από το προηγούμενο τρίμηνο σε απώλειες 58 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενός αμερικανικού pension fund που σημειώθηκαν σε έναν δείκτη μετοχών», δήλωσε ο Kyle Sanders, αναλυτής του Edward Jones.
Η BlackRock δήλωσε ότι από τον Σεπτέμβριο θα αυξήσει τους μισθούς κατά 8%/
Η τιμή της μετοχής του ομίλου έφτασε σε νέο υψηλό αυτήν την εβδομάδα, στα 920,31 δολ.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι παγκόσμιες ροές σε ETF είχαν ανέλθει σε 659 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 767 δισεκατομμύρια δολάρια για όλους του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη συμβουλευτική ETFGI.
https___d6c748xw2pzm8.cloudfront.net_prod_c038b590-e3e5-11eb-9e6c-cdce82f3792c-standard.png
Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της BlackRock καθώς κατέχει σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της σε ETF και τεχνολογικές υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας Aladdin, καθώς και των προϊόντων της που επικεντρώνονται στις επενδύσεις περιβάλλοντος και εταιρικής διακυβέρνησης.
Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων δήλωσε στους επενδυτές τον Ιούνιο ότι αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά ETF, από 9 τρισεκ. δολ., θα φτάσει τα 15 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης