Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη πορεία αρνητών των εμβολίων στο κέντρο της Αθήνας - «Μητσοτάκη, παραιτήσου»

Μεγάλη πορεία αρνητών των εμβολίων στο κέντρο της Αθήνας - «Μητσοτάκη, παραιτήσου»
Με βασικά συνθήματα «Μητσοτάκη, παραιτήσου» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», οι αρνητές των εμβολίων έχουν συγκεντρωθεί στους πέριξ του Συντάγματος δρόμους

Χιλιάδες πολίτες κάνουν αυτή τη στιγμή πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με τα εμβόλια.
Με βασικά συνθήματα «Μητσοτάκη, παραιτήσου» και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», οι αρνητές των εμβολίων έχουν συγκεντρωθεί στους πέριξ του Συντάγματος δρόμους. 
Σημειώνεται πως η διαδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνθήκες συνωστισμού, λαμβάνει χώρα ενώ το δ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι εκτός κάθε ελέγχου, με την παράλλαξη Delta να απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε σχεδιασμό για το καλοκαίρι, για τον τουρισμό και για την ελληνική οικονομία.
Αυτή άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της κυβέρνησης.
Να χάσει δηλαδή τον έλεγχο και η επιδημία να καταστεί ανεξέλεγκτη μέσα στον Αύγουστο, τον μήνα δηλαδή στον οποίο βασίζονται όλες οι ελπίδες για να πάρει μπροστά ο τουρισμός.
Τα μηνύματα πάντως είναι εξαιρετικά απαισιόδοξα.
Σε αυτό το κλίμα, ο στόχος της κυβέρνησης να φτάσουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένα ικανό τείχος ανοσίας, με το 75% με 80% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, δεν φαίνεται προς το παρόν να είναι εφικτό να επιτευχθεί.
1626281129097.jpg

Την ίδια στιγμή, πορεία ενάντια στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα, οι διαμαρτυρόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, όπως «δεν περνάει ο φασισμός», «κάτω η χούντα του Μητσοτάκη», εκατοντάδες αρνητές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού διαμαρτύρονται για τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης