Football Talk

AEK – Απόλλων Λεμεσού 3-0: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με το βλέμμα στο... Conference League (video)

AEK – Απόλλων Λεμεσού 3-0: Φιλικό «ξεμούδιασμα» με το βλέμμα στο... Conference League (video)

Επίδειξη δύναμης έκανε η ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0 σε φιλική αναμέτρηση, λίγες μέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων των ομάδων για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Λεμεσού σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, το οποίο αποτέλεσε και την τελική «πρόβα» των δύο ομάδων. Αμφότερες αναμένεται να αγωνιστούν στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη (22/7).

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Απόλλωνας, ξεκίνησαν τον αγώνα με δυναμικό πρέσινγκ, ωστόσο η «Ένωση» μπήκε πολύ γρήγορα σε θέση οδηγού και μάλιστα με 2 γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 6’ ο Μάνταλος άφησε τη μπάλα στον Λόπες, ο οποίος έκανε τη σέντρα στη περιοχή για να την υποδεχτεί ο Λιβάι Γκαρσία και να γράψει το 1-0 με δυνατό σουτ. Στο 9ο λεπτό από πάσα του Γκαρσία, ο Μάνταλος επιχείρησε το σουτ, είδε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να αποκρούει, αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ για το 2-0.



Το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ΑΕΚ να δείχνει την υπεροχή της στο χορτάρι. Στο 27ο λεπτό ένα μακρινό σουτ του αρχηγού των «κιτρινόμαυρων» απέκρουσε δύσκολα ο Γιοβάνοβιτς, με τον Αλμπάνη να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ στην προσπάθειά του να ανακτήσει την κατοχή. Ένα λεπτό αργότερα (28 ‘) ήρθε η πρώτη τελική για τον Απόλλωνα με το σουτ του Μάρκοβιτς, το οποίο μπλόκαρε ο Τσιντώτας, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία. Η καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 34ο λεπτό, όταν ο Πίττας πρόλαβε την έξοδο του Τσιντώτα, αλλά η λόμπα του δεν είχε επιτυχία με τη μπάλα να περνά άουτ.



Όπως και στο 36’ που μετά από κλέψιμο της Απόλλων, το σουτ του Ψύχα έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Λίγο πριν την ανάπαυλα (41ο λεπτό) ο Αλμπάνης βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έκανε το πλασέ αλλά ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε ξανά με διπλή προσπάθεια. Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου είχε χαλαρό ρυθμό για τις δύο ομάδες με τον Απόλλωνα να παίρνει μέτρα, μέχρι τη στιγμή του 50΄, όπου η ΑΕΚ έκανε το 3-0 με ένα πανέμορφο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Ο 24χρονος εξτρέμ με μία ατομική ενέργεια πέρασε τους παίκτες του αντιπάλου, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2ο τέρμα του στη βραδιά.

Στο 54ο λεπτό οι Κύπριοι θέλησαν να εκδηλώσουν επίθεση από μακρινή απόσταση με τον Σράντι, χωρίς ωστόσο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει. Κύλησαν ξανά λίγα λεπτά με τον Απόλλωνα να αναζητά χώρους και την «Ένωση» να ελέγχει. Το 4-0 έφτασε κοντά για την ΑΕΚ με τον Αλμπάνη να πλασάρει άουτ μετά από πάσα του… συνήθη ύποπτου Γκαρσία. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς δεν άφηναν περιθώρια στος αντιπάλους τους, οι οποίοι κέρδισαν δύο διαδοχικά κόρνερ.



Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και έψαξε το τέταρτο γκολ, με τους Μάνταλο και Γκαρσία να απειλούν την εστία του Απόλλων στο 73’ και το 74’. Ο Τάνκοβιτς προσπάθησε με έξυπνο τρόπο να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ τον Γιοβάνοβιτς, όμως εκείνος «μπλόκαρε» με ευκολία την μπάλα. Στο τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν, χωρίς να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν το λάθος του Τσιντώτα.

AEK (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης (63’ Σβάρνας), Νεντελτσιάρου (46’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (86’ Ραντόνια), Λόπες (46’ Μιτάι), Σιμάνσκι (86’ Ρουκουνάκης), Σάκχοφ, Γκαρσία (78’ Νταντσένκο), Μάνταλος (86’ Κοσίδης), Αλμπάνης (65’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (86’ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Λεμεσού (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61’ Μαλεκίδης), Νασιμέντο, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (62’ Παπουνασβίλι), Ντένιτς, Κυριακού, Τζράντι, Πίττας, Ψύχας (61’ Ίντζια)

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης