Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): «Νομικός χουλιγκανισμός» η διαδικασία επί παραβάσει της Κομισιόν για τα δικαιώματα των ΛΟΑΚΤΙ

Orban (Ουγγαρία): «Νομικός χουλιγκανισμός» η διαδικασία επί παραβάσει της Κομισιόν για τα δικαιώματα των ΛΟΑΚΤΙ

Η διαδικασία επί παραβάσεις εναντίον της Ουγγαρίας σχετίζεται με μια νομοθεσία η οποία απαγορεύει την προαγωγή της ομοφιλοφιλιας σε ανηλίκους

Σχετικά Άρθρα

Για «νομικό χουλιγκανισμό» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την έναρξη διαδικασίας επί παραβάσει κατά των μέτρων που έλαβε η κυβέρνησή του με τα οποία, σύμφωνα με την Κομισιόν, γίνονται απαράδεκτές διακρίσεις εις βάρος της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.
Η διαδικασία επί παραβάσει που ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 εναντίον της Ουγγαρίας σχετίζεται με έναν νέο νόμο που απαγορεύει την «προώθηση ή απεικόνιση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους και περιορίζει τη σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία, με στόχο σύμφωνα με τον Orbán την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Προθεσμία δύο μηνών

Η ευρωπαϊκή αρχή ξεκίνησε τρεις διαδικασίες επί παραβάσει εναντίον της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για αυτό που θεωρεί παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, δίνοντας σε Βουδαπέστη και Βαρσοβία δύο μήνες προθεσμία να αναποκριθούν σε όσα τους ζητούνται για την προστασία των κανόνων του κράτους δικαίου.
Επίσης με τη διαδικασία ασκείται κριτική στην απόφαση των κυβερνητικών αρχών να αναγκάσουν τους εκδότες παιδικού βιβλίου με χαρακτήρες διαφορετικού σξουαλικού προσανατολισμού ή εθνικής καταγωγής να σημαίνουν το περιεχόμενο που «εμφανίζει πρότυπα συμπεριφοράς εκτός από τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων».

Επαίσχυντη στάση

Απαντώνας στις Βρυξέλλες Orbán δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο την Παρασκευή: «Αυτή η (διαδικασία επί παραβάσει της ΕΕ) είναι νομικός χουλιγκανισμός…
Η στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι επαίσχυντη».
Υπογράμμισε ότι η συζήτηση προσέφερε στους Ούγγρους μία εικόνα του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, στο τι συνέβη στα σχολεία της Γερμανίας, επαναλαμβάνοντας ότι η Ουγγαρία δεν θα άφηνε τους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές «εισβάλλουν» στα σχολεία προωθώντας αυτό που αποκαλούσε «σεξουαλική προπαγάνδα».

Σεξουαλική προπαγάνδα

«Αυτό είναι κοινό βίωμα στη Δυτική Ευρώπη σήμερα, και αυτό που θέλουν να φέρουν εδώ, είναι να αφήσουν αυτούς που ασκούν σεξουαλική προπαγάνδα να μπουν στα σχολεία και να δουλέψουν με παιδιά», δήλωσε ο Orbán.
«Αυτό είναι κοινό στη Δύση αλλά όχι στην Ουγγαρία.
Υπήρξαν μερικές περιπτώσεις και ο αριθμός τέτοιων περιπτώσεων έχει αρχίσει να αυξάνεται, οπότε ήρθε η ώρα ξεκαθαριστεί το ζήτημα », πρόσθεσε.

Ανατολική Ευρώπη

Ομάδες δικαιωμάτων διαμαρτυρήθηκαν κατά της νομοθεσίας την οποία ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen χαρακτήρισε ντροπιαστική.
Η παράβαση έχει επίσης ως στόχο την Πολωνία, αφού ορισμένοι δήμοι εκεί δήλωσαν «ζώνες χωρίς ιδεολογία ΛΟΑΤ».
Σηματοδοτεί την τελευταία σε μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ των Βρυξελλών και ορισμένων από τα νεότερα μέλη της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη για μια σειρά βασικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του κράτους δικαίου, της μετανάστευσης και των ελευθεριών του Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης