Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Άλμα στη μετοχή μετά την είδηση για είσοδο στον δείκτη S&P 500

Moderna: Άλμα στη μετοχή μετά την είδηση για είσοδο στον δείκτη S&P 500

Ξεπέρασε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας βιοτεχνολογίας για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολ.

Σχετικά Άρθρα

Άλμα πάνω από 10% (10,22%) πραγματοποίησε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2021 η μετοχή της Moderna, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι επιλέχθηκε να συμπεριληφθεί στο δείκτη S&P 500, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021. 

Στη θέση της Alexion

Η μετοχή της εταιρείας βιοτεχνολογίας η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία mRNA κατέγραψε κέρδη – ρεκόρ με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης (15/7)
Η εταιρεία καταγράφει κατακόρυφη ανάπτυξη από τα τέλη του 2020, όταν ανακοίνωσε το επιτυχημένο εμβόλιό της κατά της Covid-19.
Η Moderna θα αντικαταστήσει την Alexion Therapeutics στον αμερικανικό δείκτη S&P 500 (να σημειωθεί ότι η Alexion αγοράστηκε από την AstraZeneca).

Ειδικό βάρος 0,30%.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σημερινή χρηματιστηριακή αξία της Moderna διαμορφώνεται περί τα 105 δισ. δολάρια, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το «ειδικό βάρος» της εταιρείας βιοτεχνολογίας στο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Wall Street θα είναι 0,30%.
Η εισαγωγή της μετοχής της στο δείκτη θα γίνει λίγο προτού αρχίσει η διαπραγμάτευσή της στις 21 Ιουλίου 2021.

Κέρδη της τάξεως του 167%

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, από τις αρχές του έτους έως σήμερα η μετοχή της Moderna καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 167%.
Βεβαίως, η ανοδική πορεία της μετοχής της έλαβε χώρα αρχής γενομένης από πέρυσι όταν έγινε γνωστό ότι η προετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όμως μέρος της φετινής κεκτημένης ταχύτητας βασίζεται στην «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσαν οι επενδυτές στην τεχνολογία mRNA της εταιρείας, με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και άλλων ιών, όπως το κοινό κρυολόγημα και κάποια είδη καρκίνων.
ΚαταγραφήMOND.PNG
Έσοδα από εμβόλια 20 δισ. δολ. το 2021

Επιπλέον, τόσο η Moderna, όσο και άλλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 περιμένουν τεράστια έσοδα για φέτος.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της Jefferies, η Moderna θα έχει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων από το εμβόλιό της φέτος και 10 -30 δισ. δολαρίων το 2022.
modernaaaaaaaaaaaaaaaa.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης