Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η επικίνδυνα αρνητική τροπή στο Ισραήλ, οδηγεί σε κατάρρευση το ελληνικό αφήγημα, περί υποχρεωτικότητας και Covid free

Η επικίνδυνα αρνητική τροπή στο Ισραήλ, οδηγεί σε κατάρρευση το ελληνικό αφήγημα, περί υποχρεωτικότητας και Covid free
Το Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο – έχει σημασία που το τονίζουμε αυτό – προειδοποίησε ότι βρίσκεται στο τραπέζι η επιλογή ενός καθολικού lockdown.
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις στο Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, όπου καταγράφεται μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και το κυριότερο οι σοβαρά νοσούντες σε ποσοστό 60% είναι εμβολιασμένοι, έρχεται να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα περί Covid 19, εμβολιασμών και αποτελεσματικότητας των εμβολίων.
Η μετάλλαξη Delta ωστόσο έχει χαμηλή νοσηρότητα και θνητότητα αλλά δεν παύει να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ που προειδοποίησε ότι μετά την πάροδο 6 μηνών η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer από 93% υποχωρεί στο 64%... προστέθηκε και η δήλωση σοκ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Bennett «το εμβόλιο της Pfizer είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Delta.
Δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό ακριβώς βοηθάει το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά μικρότερο από ότι έχει εκτιμηθεί»
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash δήλωσε ότι το Ισραήλ διεξάγει έρευνα γιατί προκαλείται η μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων της Pfizer και συνέδεσε τους λόγους με τον χρόνο μεταξύ των εμβολιασμών και της εξασθένισης της προστασίας του παρέχουν, την ηλικία των ασθενών, το βεβαρημένο προφίλ των ασθενών και άλλους λόγους.
Μεταξύ 16 και 17 Ιουλίου το Ισραήλ είχε 1.550 νέα κρούσματα εκ των οποίων το 90% ήταν παράλλαξης Delta.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η νοσηρότητα δηλαδή οι σοβαρές περιπτώσεις ασθενών ήταν 63 όταν στην κορύφωση της πανδημίας το Ισραήλ είχε 1200 σοβαρές περιπτώσεις.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι το Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, έχει χαμηλά ποσοστά βαριά ασθενών αλλά από τους 63 που έχουν νοσήσει σοβαρά το 60% δηλαδή οι 38 ήταν εμβολιασμένοι και οι 25 ανεμβολίαστοι.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι βαριές περιπτώσεις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τα κρούσματα και αυτό συνδέεται και με τον εμβολιασμό αλλά και με το γεγονός ότι τα κρούσματα αφορούν κυρίως νεαρούς που εμφανίζουν ελάχιστα συμπτώματα και δεν θεωρούνται σοβαρές καταστάσεις.
Οι νέοι μπορεί να προσβάλλονται από τον Covid 19 αλλά δεν κινδυνεύουν.

Γιατί νοσούν περισσότερο οι εμβολιασμένοι;

Η απάντηση που δίδεται από το Ισραήλ σχετίζεται με τρεις βασικούς λόγους
1)Όσοι εμβολιάστηκαν αρχές του 2021 βρίσκονται στην ζώνη της εξασθένισης της επίδρασης των εμβολίων οπότε διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά.
2)Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που ενώ ήταν εμβολιασμένοι πλήρως, νόσησαν εκ νέου απόρροια του ιστορικού τους σε ασθένειες.
3)Μεταξύ των κρουσμάτων, συμπεριλαμβάνεται μεγάλο αριθμός νέων που ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά και σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να πεθάνουν.

Το Ισραήλ προειδοποιεί για καθολικό lockdown

Το Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο – έχει σημασία που το τονίζουμε αυτό – προειδοποίησε ότι βρίσκεται στο τραπέζι η επιλογή ενός καθολικού lockdown.
Μάλιστα το Υπουργείο Υγείας μεταξύ άλλων τόνισε ότι δεν είναι καιρός η τρέχουσα περίοδος για ταξίδια, θα επεκταθεί ο κατάλογος των επικίνδυνων χωρών και μεταξύ αυτών θα συμπεριληφθεί και η Ελλάδα.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το Ισραήλ μεταξύ των μέτρων που εξετάζει είναι όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι και την χώρα προέλευσης τους να απομονώνονται.
Γιατί ένας εμβολιασμένος να χρειαστεί να απομονωθεί αφού θεωρητικά προστατεύεται;
Μάλιστα το Ισραήλ θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επαληθεύει τα SMS που θα στέλνουν οι απομονωμένοι πολίτες ώστε να εξακριβώνεται εάν βρίσκονται εκεί που δηλώνουν.
Αυτό ονομάζεται στην καθομιλουμένη έλεγχος της ιδιωτικότητας και επίσημη παρακολούθηση… για όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Καταρρέει το ελληνικό αφήγημα περί covid free, εμβολιασμών και υποχρεωτικότητας

Τα συγκλονιστικά στοιχεία από το Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, ουσιαστικά αποδυναμώνουν το ελληνικό αφήγημα περί covid free για τους εμβολιασμένους, την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και τα πλάνα εμβολιασμού.
Την ώρα που το Ισραήλ αποδεικνύει ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer εξασθενεί… και αυτό το αναφέρει επίσημα και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Bennett… η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να επιμείνει στην υποχρεωτικότητα, ένα απαράδεκτο, ανήθικο, διάτρητο και προσβλητικό μέτρο.
Ο κάθε πολίτης πρέπει να έχει το δικαίωμα της επιλογής, οπότε οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα στα εμβόλια είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Όταν τα εμβόλια δεν έχουν πάρει τελικές εγκρίσεις από FDA και EMA τις αρμόδιες θεσμικές αρχές εγκρίσεων φαρμάκων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, όταν τα εμβόλια οι Ισραηλινοί αποδεικνύουν ότι εξασθενεί η αποτελεσματικότητα τους, όταν παραβιάζονται βασικά άρθρα του Συντάγματος αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης, οποιαδήποτε υποχρεωτικότητα είναι ανεπίτρεπτη.
Η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να αποτρέψει τα χειρότερα λαμβάνει αψυχολόγητα και αναποτελεσματικά μέτρα, στην εστίαση, τους υγειονομικούς και αύριο… στους εκπαιδευτικούς… ενώ την ίδια στιγμή στο Ισραήλ… αποδεικνύεται ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν σοβαρά και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων εξασθενεί.
Να θυμίσουμε ότι ο Bourla ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι εβραϊκής καταγωγής… και πρόσφατα προειδοποίησε ότι ναι… θα απαιτηθεί και 3η δόση εμβολιασμού.
Το βασικό ερώτημα εδώ είναι το εξής.
Ο πλανήτης συγκλονίζεται από τις νέες μεταλλάξεις, που για ορισμένους επιστήμονες προέρχονται από τα εμβόλια, υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι οι υγειονομικές βόμβες είναι οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι και σίγουρα δεν είναι τα νέα παιδιά τα οποία ούτε θα νοσήσουν και ούτε θα πεθάνουν καθώς όπως απέδειξαν τα 4 μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, το ποσοστό θνητότητας από Covid 19 σους νέους είναι 0,00020% όταν από αυτοκτονίες είναι το διπλάσιο ποσοστό.

Κλονίζεται το ελληνικό αφήγημα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μετάλλαξη Delta έχει μικρότερη νοσηρότητα και θνητότητα αλλά υψηλά κρούσματα.
Οι νέοι δεν κινδυνεύουν ενώ οι μεγάλες ηλικίες είναι υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί.
Και ενώ υπάρχουν τέτοιας μεγάλης κλίμακας αβεβαιότητες, στην Ελλάδα με τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση, μοιράστηκαν οι πολίτες σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους.
Πρόκειται για ένα απαράδεκτο διαχωρισμό, ένα ανήθικο διαχωρισμό που στην πράξη έχει καταρρεύσει.
Οι πολίτες σε πολλά restaurant και καφέ κάθονται έξω ενώ και οι εμβολιασμένοι δεν δέχονται αυτόν τον διαχωρισμό.
Η ίδια η κοινωνία θα περιθωριοποιήσει τέτοια μέτρα διχασμού, όπως η ίδια η κοινωνία θα περιθωριοποιήσει ανόητες πρακτικές που δεν μπορούν να λειτουργήσουν στην πράξη.
Ο διαχωρισμός απορρίπτεται από την κοινωνία και το Covid free δεν είναι μια ανοησία, μια πρόταση περίγελος που προσβάλλει την νοημοσύνη των πολιτών.
Τα δήθεν προνόμια των εμβολιασμένων είναι αέρας κοπανιστός, καθώς εδώ δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό νοσούν σοβαρά οι εμβολιασμένοι… οπότε τα προνόμια είναι μια καταδικασμένη σε αποτυχία πολιτική.
Η κυβέρνηση ακολουθεί λάθος πορεία, ως κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ενώσει τους πολίτες και την κοινωνία, οτιδήποτε άλλο που διαχωρίζει την κοινωνία, θα απορριφθεί με όρους κοινωνικού αυτοματισμού.
Εάν το Ισραήλ οδηγηθεί σε ένα νέο καθολικό lockdown, θα αποτελέσει προπομπό και για άλλες χώρες.
Εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε νέο lockdown... μήπως πρέπει να πει στους πολίτες ότι ανεξάρτητα εάν είσαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος θα υποστείς τις συνέπειες της καραντίνας.
Το covid free είναι ανούσιο, στην κυριολεξία αέρας κοπανιστός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης