Επιχειρήσεις

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν 3/8 κατά του Ελλάκτωρ κατέθεσε η Greenhill – Ποιος ο στόχος

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν 3/8 κατά του Ελλάκτωρ κατέθεσε η Greenhill – Ποιος ο στόχος
Οι βασικοί μέτοχοι της Greenhill, οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης, υποστηρίζουν ότι η παρούσα διοίκηση του Ελλάκτωρ συστηματικά παραβιάζει τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας Ελλάκτωρ κατέθεσε ο βασικός μέτοχος του ομίλου, η Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη.
Να τονιστεί ότι η Greenhill κατέχει το 25,58% των μετοχών του Ελλάκτωρ.
Στην αγωγή αλλά και στα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν 3 Αυγούστου 2021 – συμπτωματικά την τελευταία μέρα της αύξησης κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ (3/8) – καταγγέλεται ως παράνομη η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε 22 Ιουνίου 2021 η οποία απέκλεισε την Greenhill από το να ψηφίσει και ταυτόχρονα ενέκρινε παράνομα stock option στη διοίκηση και στα βασικά στελέχη του Ελλάκτωρ.
Να σημειωθεί ότι η Greenhill δεν τάσσεται κατά της αύξησης κεφαλαίου στην οποία όπως φαίνεται θα συμμετάσχει.
Ωστόσο, οι βασικοί μέτοχοι της Greenhill, οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης, υποστηρίζουν ότι η παρούσα διοίκηση του Ελλάκτωρ συστηματικά παραβιάζει τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, αψηφά τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου και αποκλείει παράνομα από ψηφοφορίες γενικής συνέλευσης.

Στο επίκεντρο η ΑΜΚ

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η διοίκηση του Ελλάκτωρ παράνομα και καταπατώντας κάθε νόμιμη διαδικασία απέκλεισε τη Greenhill από το να ψηφίσει στις 22 Ιουνίου, την ίδια στιγμή, λίγες ημέρες αργότερα, της ζητά να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. με το ποσοστό της.
Από αυτό και μόνο αποδεικνύονται οι σκοπιμότητες των διοικούντων του Ελλάκτωρ και η προκλητική μονομέρεια των αποφάσεών τους.
Να σημειωθεί ότι η αύξηση κεφαλαίου του Ελλάκτωρ ξεκίνησε 21 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου, ενώ οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 13 Αυγούστου 2021.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 21.07.2021, η μέτοχος «GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED», κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.
Η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η προαναφερόμενη αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ουδόλως σχετίζεται με τη διαδικασία της υπό εξέλιξη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Περαιτέρω, η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, είναι νόμω και ουσία αβάσιμες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης