Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Aνοδική αντίδραση μετά το selloff, στα 32.000 δολ. - Επόμενο σημείο αντίστασης τα 34.000 δολ.

Bitcoin: Aνοδική αντίδραση μετά το selloff, στα 32.000 δολ. - Επόμενο σημείο αντίστασης τα 34.000 δολ.
«Οι traders ανησυχούν ότι αν το Bitcoin χάσει τη στήριξη των 30.000 δολαρίων θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα αρκετά γρήγορα» ανέφερε επικεφαλής αναλυτής της Ava Trade Ltd. Naeem Aslam
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρή ανοδική αντίδραση σημειώνει το Bitcoin μετά το selloff των προηγούμενων ημερών, σπάζοντας το φράγμα των 30.000 δολαρίων και πορευόμενο ολοταχώς για τα 34.000 δολ., όπου τοποθετείται το επόμενο σημείο αντίστασης.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ψηφιακό νόμισμα κατέγραφε αύξηση 7%, στα 32.000 δολάρια.
«Οι επενδυτές ανησυχούν ότι αν το Bitcoin χάσει τη στήριξη των 30.000 δολαρίων θα φτάσει σε χαμηλότερα επίπεδα αρκετά γρήγορα» ανέφερε επικεφαλής αναλυτής της Ava Trade Ltd. Naeem Aslam, προσθέτοντας πως «η τιμή του είναι σταθερή και, ευτυχώς, δεν έχουν υπάρξει πωλήσεις υπό το κράτος πανικού».
Τόσο το Bitcoin όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα στις 19 και 20 Ιουλίου κατρακύλησαν, με περί τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στην κυριολεξία να εξαφανίζονται από την αγορά. Εν προηγούμενο selloff είχε σημειωθεί στα μέσα Μαΐου.
Σε κάθε περίπτωση, το Bitcoin πρέπει να ξεπεράσει μια σειρά από εμπόδια που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές σε Κίνα, ΗΠΑ, και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την άλλη, εντείνεται η ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά τις εξορύξεις κρυπτονομισμάτων και τις συνέπειες που έχουν στο φυσικό περιβάλλον.
Κατά τ’ άλλα:
• Ο σχετικός δείκτης ισχύος (RSI) στο γράφημα τεσσάρων ωρών κατέγραψε σήμα υπερπώλησης τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, καθώς το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 $.
O RSI δεν είναι ακόμη υπεραγορασμένος, κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει τους αγοραστές ενεργούς έναντι αντίστασης των 34.000 δολ.
• Ο κινητός μέσος όρος των 100 ημερών στο γράφημα τεσσάρων ωρών μειώνεται καθώς οι αγοραστές ρευστοποιούν κέρδη μετά το ράλι.
• Το momentum βραχυπρόθεσμο βελτιώνεται καθώς το bitcoin ανακάμπτει.
Η ανάκαμψη άνω των 30.000 δολαρίων υποδηλώνει ότι οι καθοδικές πιέσεις λόγω πωλήσεων, που είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο, αρχίζει να επιβραδύνεται.

φδασφδσα_3.JPG

Τι «λένε» τα futures…

Ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του bitcoin, που διαπραγματεύονται σε μεγάλα ανταλλακτήρια και χρηματιστήρια, όπως η Binance και το Chicago Mercantile Exchange, συνεχίζει να αυξάνεται, με την πλειοψηφία των πωλητών να είναι short – κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει αστάθεια.
Το ανοιχτό ενδιαφέρον ή ο αριθμός των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που διαπραγματεύθηκαν αλλά δεν έκαναν squar off λαμβάνοντας μια θέση αντιστάθμισης, αυξήθηκε στα 397.873,36 Bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλυτικών στοιχείων blockchain Glassnode.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα ανοιχτά συμβόλαια παρέμειναν σταθερά, στα περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση του δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος δείχνει ότι οι traders ανοίγουν θέσεις πώλησης.
Σημειώνεται πως το Bitcoin διαπραγματεύεται στο εύρος των 30.000 έως 40.000 δολαρίων τους τελευταίους δύο μήνες. 
glassnode-studio_bitcoin-futures-open-interest-all-exchanges-1-1200x675.png
Osprey Fund: Οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν ETF με Bitcoin το 2022

Στο μεταξύ, μέσα στο 2022 οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ θα δώσουν το πράσινο φως για Exchange Traded Fund (ETF) με υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο το Bitcoin, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Osprey Fund.
Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Osprey Funds είπε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), υπό την ηγεσία του Gary Gensler, έχει τόσο πολλά πράγματα να κάνει το 2021 που μάλλον η έγκριση για ETF που θα συνδέεται με το Bitcoin αναβάλλεται για του χρόνου.
Ο ίδιος συνομιλεί με τα στελέχη της SEC για αρκετά χρόνια, καθώς η Osprey - η μητρική εταιρεία της Osprey Funds - είχε υποβάλει αίτηση για το δικό της Bitcoin ETF το 2017.
Κάπως έτσι, για άλλη μία φορά, οι προσδοκίες φαίνονται να διαψεύδονται, κάτι που έχει συμβάλει στην τρέχουσα διόρθωση αυτό το καλοκαίρι, με τον King να ισχυρίζεται όμως ότι η αγορά έχει μερικώς προεξοφλήσει αυτές τις απογοητεύσεις.
Αυτή την εβδομάδα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen είπε στα μέλη της Ομάδας Εργασίας του Προέδρου για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει γρήγορα για να θεσπίσει ένα κανονιστικό πλαίσιο για τα σταθερά νομίσματα.
Νωρίτερα φέτος, η Yellen είχε επίσης προειδοποιήσει ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν πρόβλημα… 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης