World Sports

Τιμωρία για τη γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας λόγω... ακατάλληλης ενδυμασίας

Τιμωρία για τη γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας λόγω... ακατάλληλης ενδυμασίας

Στην ομάδα γυναικών beach handball της Νορβηγίας επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, επειδή σε αγώνα φορούσε σορτς και όχι μπικίνι.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ στη γυναικεία ομάδα beach handball της Νορβηγίας, καθώς οι αθλήτριες φορούσαν σορτς κατά τη διάρκεια του μικρού τελικού του EURO Beach Handball 2021 εναντίον της Ισπανίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο λόγος της τιμωρίας; Διότι παραβιάζει τον κανονισμό, ο οποίος αναφέρει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν μπικίνι όταν αγωνίζονται.

Η Νορβηγική Ομοσπονδία Χάντμπολ (NHF) ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει εκείνη το ποσό και όχι οι αθλήτριές της και μάλιστα τις στήριξε με μια ανάρτησή της στο Instagram. «Είμαστε πολύ περήφανοι που κάνουμε μια τέτοια δήλωση στον μικρό τελικό, παίζοντας με σορτς αντί για τα απαιτούμενα μπικίνι! Είμαστε συγκλονισμένοι από την στήριξη από όλο τον κόσμο! Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν και βοηθούν στη διάδοση αυτού του μηνύματος! Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα οδηγήσει σε αλλαγή αυτού του ανόητου κανόνα»!

Επίσης η Νορβηγική Ομοσπονδία δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα κορίτσια που είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα beach handball. Υψώνουν τη φωνή τους και λένε «αρκετά»! Ως Ομοσπονδία στεκόμαστε δίπλα τους και τους υποστηρίζουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε τους διεθνείς κανονισμούς για την ενδυμασία, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίζουν με τα ρούχα που είναι άνετα».

Ο Kare Geir Lio, επικεφαλής της NHF, έχει αναφέρει πως η ενδυμασία για τους αθλητές πρέπει να είναι μια ελεύθερη επιλογή, εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει άνεση.

Η Νορβηγία έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για το συγκεκριμένο θέμα στη Διεθνή Ομοσπονδία (IHF) από το 2006. «Τίποτα όμως δεν έχει συμβεί», λέει ο Kare Geir Lio.

Σε επιστολή της η NHF προς την IHF ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το γεγονός πως απαιτούν από τις γυναίκες να φορούν μπικίνι είναι ένα ευαίσθητο θέμα σε ορισμένες χώρες λόγω πολιτιστικών κανόνων και θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό για εκείνους που δεν θέλουν να εκτίθεται τόσο μεγάλο μέρος του σώματός τους. Στο beach handball, ένα άθλημα που συνδυάζει στοιχεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πρέπει να επιτρέπεται στους τερματοφύλακες να φορούν στολές λιγότερο αποκαλυπτικές, επειδή χρησιμοποιούν όλα τα μέρη του σώματός τους για να μπλοκάρουν τα σουτ.

Ο Thomas Schoeneich, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, δήλωσε ότι η διοργάνωση απλώς επιβάλλει κανόνες που θέτει η Διεθνής Ομοσπονδία. «Η αλλαγή μπορεί να συμβεί μόνο σε επίπεδο Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ», είπε.

Φωτεινή Κρεμαστιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης