Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του πιστοποιητικού Covid-19 για την είσοδο σε κλειστούς χώρους

Γαλλία: Διαδήλωση στο Παρίσι κατά του πιστοποιητικού Covid-19 για την είσοδο σε κλειστούς χώρους

Σε επισκέπτες σε μουσεία, κινηματογράφους ή πισίνες στη Γαλλία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, εάν δεν μπορούν να επιδείξουν το υγειονομικό πιστοποιητικό

Σχετικά Άρθρα

Πλήθος πολίτες διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά της εισαγωγής του υγειονομικού πιστοποιητικού σε ορισμένες δραστηριότητες και κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει το τέταρτο κύμα των μολύνσεων Covid-19 στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.
Από σήμερα (21/7), στους επισκέπτες σε μουσεία, κινηματογράφους ή πισίνες στη Γαλλία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, εάν δεν μπορούν να επιδείξουν το υγειονομικό πιστοποιητικό, που επιβεβαιώνει πως έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 ή έχουν πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως "Ελευθερία να επιλέξω" και "Μακριά τα χέρια σας από τη φυσική ανοσία μου!".

Αντιδράσεις

«Θέλουν να μας αναγκάσουν να εμβολιαστούμε με οποιοδήποτε τίμημα. Όχι, όχι, όχι", είπε στο Reuters η Natali Florence, μια εργαζόμενη σε κέντρο φροντίδας.=
Το υγειονομικό πάσο, που προηγουμένως απαιτείτο για μεγάλα φεστιβάλ ή τα κλαμπ, θα είναι αναγκαίο επίσης, από τις αρχές Αυγούστου, για την είσοδο σε εστιατόρια και μπαρ και τα μακρινά ταξίδια με τρένο και αεροπλάνο.
Στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ο επικεφαλής ασφαλείας Cervan Lashidir δήλωσε πως το πρώτο πρωινό των ελέγχων για το υγειονομικό πάσο πήγε καλά, με τους περισσότερους επισκέπτες να έχουν μαζί τους το έγγραφο και εκείνους που δεν συμφωνούσαν να κάνουν ένα rapid test.

Θυμός

«Θύμωσα πολύ… δεν είχα ιδέα», δήλωσε η Nelly Brenton, ηλικίας 51 ετών, αφότου αναγκάστηκε να φύγει από το μουσείο του Λούβρου, καθώς δεν έχει περάσει επαρκής χρόνος από τον εμβολιασμό της προκειμένου το πάσο της να θεωρείται έγκυρο.
«Ωστόσο, στη συνέχεια ηρέμησα και κατάλαβα πως υφίστανται λόγοι υγείας», τόνισε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης