Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεκινά από τα νοσοκομεία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Ξεκινά από τα νοσοκομεία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών στη Νέα Υόρκη

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 2 Αυγούστου 2021 για σχεδόν 30.000 εργαζόμενους των 11 δημόσιων νοσοκομείων της Νέας Υόρκης

Σχετικά Άρθρα

Είναι ένα πρώτο βήμα προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για νοσηλευτές και φροντιστές ασθενών και ηλικιωμένων: οι χιλιάδες εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων της Νέας Υόρκης θα πρέπει σύντομα είτε να εμβολιαστούν κατά της Covid είτε να κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα, ένδειξη της αυξανόμενης ανησυχίας έναντι της παραλλαγής Delta, όπως μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.
«Παρακολουθούμε την παραλλαγή Delta και τον αντίκτυπό της και ήρθε η ώρα να εισαγάγουμε αλλαγές», εξήγησε ο δήμαρχος Bill de Blasio, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
“Είναι ένα πρώτο βήμα.
Εάν δεν δούμε το ποσοστό του εμβολιασμού να αυξάνεται αρκετά γρήγορα, τότε θα εξετάσουμε άλλες επιλογές».

Σε εφαρμογή

Είναι η πρώτη φορά που η μεγαλύτερη αμερικανική μητρόπολη, όπου σχεδόν το 58% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, μέσω μιας εκστρατείας εμβολιασμού που βασίζεται στον εθελοντισμό και τα πολλαπλά κίνητρα, λαμβάνει ένα τόσο δεσμευτικό μέτρο.
Το μέτρο αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 2 Αυγούστου για σχεδόν 30.000 εργαζόμενους των 11 δημόσιων νοσοκομείων της Νέας Υόρκης.

Αντιπαραθέσεις

Παρότι οι νοσηλευτές διατηρούν την επιλογή να κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα, «δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι αυτό θα ωθήσει τον κόσμο να εμβολιαστεί», δήλωσε ο δήμαρχος, ελπίζοντας ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δημόσιων νοσοκομείων.
Η ανακοίνωση εκδίδεται μεσούσης της αυξανόμενης αντιπαράθεσης για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού έναντι της παραλλαγής Delta, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 83% των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.

Ρεπουμπλικανοί και Σαν Φρανσίσκο

Πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι πιέζουν να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός, τουλάχιστον για ορισμένες κατηγορίες του πληθυσμού.
Ωστόσο Πολιτείες που διοικούνται από Ρεπουμπλικανούς υιοθέτησαν αντίθετα νόμους που απαγορεύουν τα καταναγκαστικά μέτρα, κυρίως στα σχολεία.
Στα τέλη Ιουνίου, οι δημοτικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο κατέστησαν τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ωστόσο εξάρτησαν αυτό το μέτρο από την πλήρη έγκριση των εμβολίων από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που δεν αναμένεται πριν από εβδομάδες.
Απέναντι στην επέλαση της παραλλαγής Delta, η πόλη αποφάσισε τελικά να απαιτήσει τον εμβολιασμό από τις 15 Σεπτεμβρίου 2021 για τους πιο εκτεθειμένους υπαλλήλους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης