Football Talk

Oλυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0: Έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά τα κατάφερε με πρωταγωνιστή τον… Καμαρά! (video)

Oλυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0: Έκανε τα εύκολα-δύσκολα, αλλά τα κατάφερε με πρωταγωνιστή τον… Καμαρά! (video)

Β’ Προκριματικός Γύρος Champions League: Μία σπουδαία νίκη, κάτω από δύσκολες συνθήκες, αν αναλογιστεί κανείς την εξέλιξη της αναμέτρησης, κατόρθωσε να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός επί της Νέφτσι Μπακού με 1-0, με σκόρερ τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος αποβλήθηκε σε διάστημα 17 λεπτών και «ζόρισε» την κατάσταση για την ομάδα του!

Σχετικά Άρθρα

Πιο δύσκολο από ό,τι αναμενόταν ήταν τελικά το βράδυ της Τετάρτης για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Νέφτσι Μπακού για τον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τους Πειραιώτες να καλούνται να διαχειριστούν για μισή ώρα (έως ότου αποβλήθηκε και ο Τζελίκ για τους Αζέρους) το προβάδισμα που τους έδωσε ο Καμαρά, αγωνιζόμενοι... δίχως αυτόν!

Παρόλα αυτά, οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς απέδωσαν, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τον Τζολάκη να είναι εξαιρετικός και ο Ολυμπιακός πήρε μία σημαντική νίκη, παραμένοντας αήττητος για 17ο διαδοχικό ματς προκριματικής φάσης.

Τελικό. Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού 1-0! / Full-Time. Olympiacos - @PFC_Neftchi 1-0!#Olympiacos #UCL #OLYNEF #Football #FootballGame

Το νωθρό ξεκίνημα, η αναγκαστική αλλαγή του Μπουχαλάκη και το γκολ του Καμαρά

Με διστακτικό τρόπο μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αφού είδε τη Νέφτσι Μπακού να «πατά» εύκολα στην περιοχή του και να πραγματοποιεί δύο τελικές προσπάθειες, αποφάσισε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.

Απείλησε με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, και παρότι είδε τον αρχηγό του να αποχωρεί στο 17ο λεπτό με τραυματισμό, κατόρθωσε να ανταπεξέλθει. Το απίστευτο σουτ εκτός περιοχής του Μαντί Καμαρά στο 29ο λεπτό, «έλυσε» τον γόρδιο δεσμό και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πολυπόθητο προβάδισμα.


Η εναλλαγή συναισθημάτων και η αποβολή του σκόρερ

Και ενώ όλα έδειχναν πως κυλούν ομαλά, ο σκόρερ Μαντί Καμαρά, επέλεξε με μία αχρείαστη ενέργειά του να αφήσει την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος διαιτητής τον απέβαλλε πάραυτα, και ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα «κυκλοθυμικό» για αυτόν ημίχρονο με 1-0, και έναν… ποδοσφαιριστή λιγότερο.


Η αλλαγή συστήματος του Πέδρο Μαρτίνς, η επιτυχημένη διαχείριση του σκορ και η κόκκινη κάρτα της Νέφτσι!

Κάπου εκεί, εμφανίστηκε όμως ο… Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος επέλεξε να βγάλει από το ματς τον Ραντζέλοβιτς και να προσθέσει σε αυτό τον Σισέ, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο αμυντικά, όσο και από κάποια στημένη φάση.

Έτσι και έγινε… Ο Ολυμπιακός περιόρισε τις απειλές, ο Τζολάκης συνέχισε να είναι σταθερός και ο Τζελίκ αποβλήθηκε στο 63ο λεπτό για ιδιαίτερα επικίνδυνο παιχνίδι, σε βάρος του Ρέαμπτσιουκ. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε και οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση.


Ισορρόπησε το ματς ο Ολυμπιακός και πήρε την πολυπόθητη νίκη

Η αποβολή της Νέφτσι Μπακού απλοποίησε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρολεύκους» να μην απειλούν ιδιαίτερα, πέραν μίας στιγμής του Μασούρα, να μην απειλούνται, και να κατορθώνουν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη, παίρνοντας το «ελάχιστο» δυνατό προβάδισμα, εν’ όψει της ρεβάνς, σε μία εβδομάδα από τώρα στο Αζερμπαϊτζάν.
5345737_1.jpg

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78' Βρουσάϊ), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (17’ Βαλμπουενά), Καμαρά, Κούντε (68’ Σουρλής), Ραντζέλοβιτς (46’ Σισέ), Χασάν (78' Καμαρά), Μασούρας

Νέφτσι Μπακού (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοφ, Τσελίκ, Εμπότζ, Στάνκοβιτς, Χαραμίζ, Μαχμούντοφ (89' Μπάσκε), Κανέ, Μπουγκρίν (86' Μπαλούντο), Λαουάλ, Μέσα Κόλι (86' Νασάνοφ), Αλασκάροφ (45+1 Αμπσάνοφ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης