Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Ο 30χρονος έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα - Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Ο 30χρονος έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα - Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η 26χρονη Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν την πέταξε στη θάλασσα ο δράστης

Σχετικά Άρθρα
Σοκ προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση για το έγκλημα στη Φολέγανδρο, καθώς περιγράφονται οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η 26χρονη Γαρυφαλλιά στα χέρια του 30χρονου καθ' ομολογία δολοφόνου της.
Όπως προκύπτει, ο δράστης χτύπησε την 26χρονη, την έσυρε και στη συνέχεια την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα, όπου ο θάνατος τη προήλθε από πνιγμό.Πιο αναλυτικά, η σορός της Γαρυφαλλιάς έφερε κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από χτυπήματα του 30χρονου.
Παράλληλα το σώμα της Γαρυφαλλιάς είχε και εκδορές στοιχειό που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι η άτυχη 26χρονη είχε τις αισθήσεις της έσπρωξε στη θάλασσα και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.
Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ενώπιον του ανακριτή ο 30χρονος

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο 30χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο
Ο 30χρονος, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης (21/7/2021) μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Νοσοκομείο Νάξου, έλαβε εξιτήριο νωρίς το πρωί, ενώ οι γιατροί φαίνεται να έδωσαν «πράσινο φως» για τη διαδικασία ενώπιον του ανακριτή.
Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο. Φέρεται, επίσης, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα έγιναν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

Τα σενάρια περί απόπειρας αυτοκτονίας

Αρχικά είχαν κυκλοφορήσει σενάρια περί απόπειρας αυτοκτονίας το απόγευμα της Τετάρτης (21/7/2021).
Ειδικότερα, ο 30χρονος φέρεται να επιχείρησε -και ενώ κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα της Νάξου- να κρεμαστεί με ένα σεντόνι στο κελί του.
Ωστόσο, έγινε αντιληπτός και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κέντρο υγείας Νάξου όπου και νοσηλεύθηκε φρουρούμενος.
Σημειώνεται πως η ενέργεια αυτή έγινε λίγο πριν την προγραμματισμένη για τις 10:00 σήμερα Πέμπτη 22/7 το πρωί παρουσία του στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το έγκλημα του.
Στον αντίποδα, όμως, πηγές της Αστυνομίας δεν επιβεβαίωναν την απόπειρα αυτοκτονίας και σημείωναν πως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας καθώς είχε δηλώσει αδιαθεσία.
Όπως δήλωσαν το πρωί της Πέμπτης (22/7/2021) οι γιατροί που τον εξέτασαν, ο 30χρονος προσήλθε στο Κέντρο Υγείας επικαλούμενος ζητήματα μνήμης και επιληπτική κρίση.
Του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και, εφόσον είναι «μια χαρά», πήρε εξιτήριο.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη ο 30χρονος είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη.

Αίτημα για ψυχιατρική εξέταση

Την ίδια στιγμή, οι συνήγοροι του 30χρονου θα ζητήσουν να υπάρξει και μια ψυχιατρική εξέταση του πελάτη τους.
Άλλωστε είχαν διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα και πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει καθώς κάνουν λόγο για «σοβαρό υποβάθρο ψυχοπαθητικής βλάβης» που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό.
Μάλιστα υποστηρίζουν πως υπάρχουν και τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση που αποδεικνύει την ύπαρξη ψυχιατρικής νόσου ενώ αναφέρουν πως «έχει σοβαρό ψυχικό πρόβλημα για το οποίο είχε δοθεί για πολλά χρόνια φαρμακευτική αγωγή, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε διακοπεί αυτοβούλως από τον 30χρονο».
Παράλληλα, υποστηρίζουν πως ο 30χρονος δράστης δεν έχει ακόμα συνείδηση της πράξης του.

Αιχμές Κούγια

Αιχμές για τη υπερασπιστική γραμμή του 30χρονου δράστη αφήνει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.
Ο κ.Κούγιας ζητά να σταματήσει η μετατροπή ενός επικίνδυνου ανθρώπου σε δήθεν θύμα. Μάλιστα, μετά την είδηση της εισαγωγής του δράση στο νοσοκομεία της Νάξου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται ειδική αναφορά και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Κούγιας αναφέρει στη δήλωση του: «Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.
Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ιατροδικαστική εξέταση, η οποία εκτιμάται πως θα δώσει και περισσότερα στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη.
Η έκθεση του ιατροδικαστή θα είναι αυτή που θα δείξει αν ο 30χρονος χτύπησε την 26χρονηλίγο πριν την ρίξει στα βράχια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φέρεται να θεωρεί σίγουρο τον ξυλοδαρμό της Γαρυφαλλιάς και αναφέρει ότι το χτύπημα στο μάτι της κοπέλας προήλθε από γροθιά.
Ο ίδιος περιμένει φωτογραφίες από το σημείο προκειμένου να μπορεί να τεκμηριώσει αν οι υπόλοιπες κακώσεις στο σώμα της 26χρονης κοπέλας προήλθαν από την πτώση στα βράχια ή αν είχε ξυλοκοπηθεί νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης